5 julegavetips

Av Fotoknudsen 26. oktober 2023

Vi tipser deg om 5 personlige gaver som alltid blir en suksess, og hvordan du kan lage dem på mindre enn 10 minutter med appen vår.

Lag fotokalender

Tips 1: Fotobok til de du er glad i

Samle de beste minnene fra året som har gått, en spesiell begivenhet eller bare kjære hverdagslige øyeblikk i en vakker fotobok. Dette er en utmerket måte å bevare minnene på, og du kan tilpasse den med morsomme bildetekster og ulike bildeoppsett.

Fotobok fra fotoknudsen i julegave

For å spare litt tid kan det være lurt å sortere bildene jevnlig, enten direkte i kamerarullen eller i en skytjeneste som vår egen Minnebank. Der kan du selv organisere bilder i mapper etter dato, steder eller hendelser. Dette gjør det mye enklere å finne riktige minner når det er tid for å begynne på fotoboken. Men husk at bildene ikke trenger å være helt “perfekte”, det er historiene og minnene bak som er det viktige. Her kan du lese mer og laste ned minnebanken appen.

Tips 2: Fremkall bilder som ekstra krydder

Neste idé er søte og personlige små retro bilder til foreldre, besteforeldre eller partneren din.

Fremkalle bilder fra fotoknudsen

Du kan bruke fotoknudsen-appen og velge “fremkalle bilder” og deretter “Retro bilder”. Legg til bildene du vil bruke og trykk på neste. Deretter kan du velge bakgrunnsfarge, antall bilder og legge til tekst. Hvis du heller vil ha en håndskrevet melding på bildet, trykker du på fullfør uten å legge til tekst. I neste trinn kan du velge om du vil ha glanset eller matt papir. Du kan bruke disse bildene som små til og fra lapper på gaver, eller hvis du er litt kreativ, kan du også lime små magneter på baksiden av bildet, og vipps så har du søte små kjøleskapsmagneter.

Tips 3: Lag dekor til veggen som vekker minner

Bilde på lerret er en fantastisk interiørdetalj, enten for deg selv eller som gave, spesielt til besteforeldrene. Den er superenkel å henge opp og passer overalt. Hvis ikke lerret er helt din stil, har vi også plexiglass, aluminiumsplate, skumplate, eller fotoplakat.

Bilde på lerret

Tips 4: Kopp med bilde som får frem smilet

Neste idé er både personlig og praktisk – kopp med bilde!! La dine kjære starte dagen med et smil når de drikker sin favorittkaffe eller te fra en kopp med bilder fra spesielle øyeblikk. Du kan velge mellom standard eller panorama-kopp. Last opp bildene du vil bruke, velg bildeoppsett og legg til eventuell tekst. En perfekt gave som også passer i julestrømpen!

Kopp med bilde fra fotoknudsen

Tips 5: Fotokalender som gleder hele året

En gaveide som alltid fungerer er en fotokalender! Uansett om det er til besteforeldre, tanter og onkler, eller bare til deg selv, er en kalender alltid en favoritt!
Hvis du lager en kalender for hele den store familien, kan du for eksempel sortere bildene etter hvem som har bursdag den måneden eller bare typiske aktiviteter måned for måned. Du kan også legge inn dine egne hendelser som bursdager og andre viktige anledninger.
Spise is i juli, kjøre akebrett eller ski i januar, skolestart i august, osv. Men det aller beste med kalenderen for dere som lager den til besteforeldre, er at du bare trenger 12 bilder. Det er så enkelt!

fotokalender fra fotoknudsen

Vi har også en egen video om hvordan du lager kalenderen, den kan du se her

Lag julegaver nå