Alle for en og en for alle! Fra det lokale juniorlaget i fotball til barnas kjære SFO-klubb, det er ikke mye som føles bedre enn å være en del av et lag. Og særlig for barna – den følelsen av fellesskap har alt å si for deres opplevelse av samhold og fellesskap og vil prege dem for resten av livet. Gled dere over en flott idrettssesong eller en avslutning på skolen. Våre fotobøker kan gjøres så personlige du vil og er en perfekt måte å samle gode barneminner på.

La deg heller ikke skremme av å skulle lage en fotobok fylt med gode minner for hele laget. Vi viser deg hvordan du kan designe lagets fotobok i fotoknudsens fotobokprogram, med kun fem enkle trinn.

1. Start planlegging av lagets fotobok nå

Hvis du alt har bestemt deg for å lage en fotobok om barnas lagaktiviteter, tenk over hvilke minner du vil ta med. Det kan være bilder fra skolens idrettsdag til konkurrerende turneringer, guttelag og jentelag, det er alltid mange supre øyeblikk å velge mellom når det gjelder barns aktiviteter. Nøkkelen er å ha det gøy og sørge for at du eller en annen forelder tar mange bilder fra hvert eneste lagarrangement.

Et annet bra tips for å fylle opp fotoboken er å sørge for at du har mange bilder å velge mellom av alle på laget, og husk å kontakte de andre foreldrene for å få tillatelse til å bruke bilder av deres barn. Ta med actionbilder, feiringer og øyeblikk med ekte lagånd og fellesskap. Husk at i tillegg til oppstilte bilder, er ofte de mest autentiske bildene de bildene som blir tatt fra sidelinjen.

Hvis du ikke klarte å få med de bildene du ønsket før du begynner å lage fotoboken, lag en liste over spesielle hendelser, prestasjoner eller aktiviteter du gjerne vil inkludere. Se gjennom ditt eget bildebibliotek, og hvorfor ikke kontakte andre foreldre i gruppen og høre om de har bilder å bidra med? Dette kan være en morsom måte å gjenoppleve noen av barnas beste minner og prestasjoner. Det handler tross alt jo om lagånd!

2. Velg tema

Når du har organisert bildene dine, er neste trinn å velge et flott tema til fotoboken. Med over 250 forhåndsdesignede fotoboktemaer, alt fra klassiske årboktemaer til morsomme og tøffe scrap-book-stiler, bla deg gjennom fotoknudsens store utvalg og velg det temaet som passer best for laget til ditt barn.

Hos oss finner du mange forhåndsdesignede maler som alle gjør jobben ekstra enkel for deg, og langt enklere enn det var før med klipping og liming. Det aller beste er at selv våre ferdige designs kan gjøres så personlige du bare vil. Velg fargepalett, fonter og bildeplasseringer, og legg til eller trekk fra så mange sider du vil, helt til du får det perfekte designet for din personlige fotobok.

3. Last opp bildene dine og lag bildetekster

Det er når du har bestemt deg for tema det virkelig begynner å bli gøy: det er tid for å legge til bilder og bildetekster. Om du designer lagets fotobok i fotoknudsen sitt fotobokprogram på nettsiden eller gjør det mens du er på farten i fotoknudsen sin app, bare velg ut bilder og last opp de du ønsker å ha med i fotoboken. Nå starter leken. Legg til bilder i datorekkefølge, etter hendelser, eller ha fokus på ett barn i hver seksjon. Husk å lagre fotoboken din med jevne mellomrom, slik at du enkelt kan stoppe og starte prosjektet når det måtte passe.

Når bildene dine er lastet opp og kommet på plass i fotoboken din, bruk litt tid på å tenke ut noen fine bildetekster du kan legge til. Bildetekster er en fantastisk måte å gi fotoboken et personlig preg, samt fremheve noen av barnets beste minner og ikke minst gi ekstra liv til bildene dine. Har du et par morsomme historier fra lagturer, noen som alltid lokker fram latteren? Eller kanskje de har en egen skolesang de har feiret skoleåret med? Ta kontakt med andre foreldre for ekstra inspirasjon, og velg tekstverktøy i designprogrammet og skriv i vei. Velg den beste fonten, fargen, størrelsen og plasseringen – og verden er din.

4. Legg til de små detaljene

Noe av det gøyeste når du lager fotobok hos fotoknudsen, er de fantastiske mulighetene til å leke med de små detaljene. For en ekstra underholdende effekt på skoleårboken, sjekk biblioteket med morsomme ikoner, fotorammer og fargerike cliparts som lokker fram smilet. Finn riktig kategori og la kreativiteten blomstre i fotoboken din.

5. Gjør en siste korrekturlesing og bestill fotoboken din

Det viktigste trinnet i prosessen er det siste: korrekturlesing! Når du er klar til å bestille, gå gjennom den ferdige fotoboken, side for side. Les bildetekstene og se etter eventuelle skrivefeil; vær sikker på at du har dekket alle lagets høydepunkter og at du er godt fornøyd med hvordan alt ser ut. For å være helt sikker, be også en annen forelder om å se gjennom alt.

Når du er fornøyd med verket, tell antall hoder og dobbeltsjekk hvor mange fotobøker du trenger å bestille, slik at alle på laget får et ekstra flott minne de for alltid vil sette stor pris på.

Uansett om du holder på å planlegge og ser frem til en sommersesong full av fotball- eller andre aktiviteter, eller om du kanskje alt er klar for å lage en flott skoleårbok akkurat nå for å markere slutten på et minneverdig skoleår, se gjennom biblioteket vårt med bilder av supre bokmaler og gønn på!

begynn å lage

Kommentarer