De som har barn vet at harde pakker er mest populære. Barn liker ting som er visuelle, og synes ofte at det er ekstra gøy å se bilder av seg selv eller andre de kjenner. Så hvorfor ikke bruke bildene du har liggende, til noe nyttig?

Lag et babyalbum

Barn synes alltid det er stas å se bilder av seg selv. Da kan et eget album være en fin julegave, for eksempel med bilder fra barnets første år frem til dagens dato. Bruk fotobokverktøyet på våre nettsider, og legg til regler og rim som barnet liker. Lek deg med farger og illustrasjoner, og ikke vær redd for å bruke fantasien litt ekstra for et mest mulig fargerikt og spennende resultat.

Fotobok som babybok i julegave

En fotobok blir til pekebok

Peking og læring er en stor del av barnets første år, og da er det ekstra gøy med bilder av ting og situasjoner som de kan kjenne igjen. En personlig pekebok lager du helt selv ved å sette bildene dine inn i en fotobok. Bruk dine egne bilder, og legg gjerne til beskrivende tekster. I barnehagen kan det også være gøy å ha med sin egen “skrytebok”, hvor barnet kan vise frem alt fra familie til leker og kjæledyr.

Min første ABC-bok

Holder barnet ditt på å lære seg ord og bokstaver, kan det være gøy å lage en liten historiefortelling gjennom en fotobok hvor barnet kan lese om seg selv. Bruk illustrasjoner, tekst og bilder for å skape en helt unik historie, med barnet ditt i hovedrollen. Dette blir garantert en favoritt å lese på sengekanten, og i tillegg en flott fotobok å ha når barnet blir eldre. Hva med å ta med kameraet rundt i huset og ta bilder av gjenstander som starter på hver bokstav i alfabetet? På denne måten får barnet en ABC-bok med bilder av gjenstander han eller hun har et forhold til.

Fotobok som min første ABC-bok

En perfekt julegave til barna

Å lage en fotobok til barna er ganske enkelt, og hos fotoknudsen får du god hjelp til hvordan du kan utforme din fotobok. Det finnes mange ulike måter å lage fotobøker på, og du kan selv velge om du vil starte med helt blanke ark, eller velge en mal til utgangspunkt. En fotobok er en veldig fin julegave til både store og små, og ønsker du enda mer inspirasjon, er det bare å trykke her!

Uansett hva du gir i julegave til barna dine i år, håper vi at du fikk litt inspirasjon av våre julegavetips. Det som er ekstra gøy med å bruke bilder på gaver, er at det ikke bare er moro å ha som liten, men også et fint minne å ta vare på når man blir eldre.

Kommentarer