Enda så mye vi elsker våre kjæledyr, så kan det ofte være vanskelig å ta bilder av dem. De har det ofte altfor gøy til å sitte stille, og mobilen er full av uklare bilder. Vi har vært der – så vi deler noen tips for hvordan ta de beste bildene av menneskets beste venn.

Spill på deres styrke

Før du begynner å knipse, husk at du kan komme langt med litt observasjon først. Legg merke til kjæledyrets personlighet, og du vil raskt finne ut hvordan du kan ta morsomme bilder. Er kjæledyret ditt aktivt og liker å være ute? Prøv å spille på deres styrke, og ta bilder mens dere er ute på tur. Hvis den er mer den hjemmekoselige typen, legg merke til favorittstedene deres rundt om i huset – så får du noen fine bilder i deres naturlige omgivelser.

Vær på deres nivå

Når du tar bilder av kjæledyrene dine, prøv å se dem fra en annen vinkel og ta bildene dine fra deres øyenivå i stedet for ditt. Da får du en portrettaktig, intim følelse i bildene dine, og du opplever en ny verden fra deres synspunkt.

Innstillingene har alt å si

Sørg for at du har riktige innstillinger på kameraet ditt før du knipser i vei. Hvis du bruker et mobilkamera, så er burst-modus perfekt for actionbilder. Burst-modus tar flere bilder på kort tid, og du får flere sjanser til å finne det perfekte bildet. Ønsker du enda skarpere og renere bilder av kjæledyret ditt? Kanskje du heller bør bruke et digitalt speilreflekskamera for å ha mer kontroll over innstillingene dine.

Få med venner og familie

Å holde på kjæledyrets oppmerksomhet når man skal ta bilder kan være en utfordring. Men det trenger ikke å være det, spesielt hvis familie og venner er i nærheten. Prøv å få dem med – enten ved å distrahere dem med en leke, eller samarbeide for å gi bildene dine en dynamisk look.

Belønn kjæledyret

Hvem liker vel ikke en godbit etter hardt arbeid? Oppmuntre til den oppførselen du vil se (og fotografere) ved å holde noen godbiter innen rekkevidde, eller kos med den etter at du er ferdig. Da kan du til og med benytte anledningen til enda flere søte bilder, og det å ta blider kan bli noe morsomt som samtidig virker oppmuntrende på pelsvennen din.

Nå som du er klar for å ta bedre bilder av hunden din, eller søte bilder av pusene, hvorfor ikke samle mobilbildene i en fotobok fra fotoknudsen? På den måten vil du kunne se tilbake på de beste øyeblikkene (og kjæledyrets poseringer) uten å måtte bla gjennom tusenvis av dem.

begynn å lage

Kommentarer