Hvis du vil at fotoboken din skal se så profesjonell ut som mulig, er det å bruke sideoppsett en god start. I denne bloggposten viser vi deg hvordan du bruker og redigerer sideoppsett og gir deg noen kreative tips for å få enda mer ut av fotobøkene dine.

Finne og anvende sideoppsett

Se til venstre på skjermen når du har åpnet fotobok-programmet. Her finner du under “”Alternativer”” et utvalg av profesjonelt designede sideoppsett. Klikk på ikonet for sideoppsett og se gjennom de ulike kategoriene og designene til du finner ett som du har lyst til å bruke.

Dobbeltklikk deretter på sideoppsettet du ønsker eller dra og slipp det på fotoboksiden. Hvis du vil bruke det samme sideoppsettet på flere boksider, kan du klikke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne av miniatyrbildet til sideoppsettet.

Redigere sideoppsett

Nå som du har sideoppsettene på plass er det tid for å gi dem en personlig vri. Klikk helt enkel på kanten av hvilket som helst element på siden og dra i den for å endre størrelsen. Ved å klikke i sentrum av bildet kan du flytte det rundt på siden og forandre sideoppsettet slik som du ønsker.

Designtips

For en ryddig stil som leder oppmerksomheten mot favorittbildene dine, velg et sideoppsett som ikke har mer enn tre bilder.


Hvis du har lyst til å få med så mange øyeblikk som mulig på én side, sjekk ut mosaikkoppsettene våre for et kreativt design som binder de ulike bildene sammen.

Hvilket oppsett du enn velger, prøv å se hver side som én historie og velg sideoppsett og bilder som hjelper deg med å fortelle denne historien.


Små, liggende fotobøker passer fint til å gi liv til reisebildene dine og har masse plass for tekst og andre kreative effekter. ”

Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg med å komme igang med kreative sideoppsett og gjøre den neste fotoboken din enda flottere. Men den beste måten å bli proff på, er så klart å prøve dem ut selv. Prøv deg frem med de ulike ideene og finn ut hva som fungerer best for deg.

Kom i gang med den neste fotoboken din

Kommentarer