Hvis du har litt til felles med oss, så er mobilen og datamaskinen din stappfulle av bilder. Men en mobil er ikke noe egnet sted for flotte bilder, så derfor har vi klekket ut 13 ideer for hvordan du kan lage fotobokserier basert på ulike temaer, kronologiske hendelser, eller noe annet du liker, og vise dem frem hjemme.

Ting du elsker

Samle sammen bildene av favorittingene dine og lag fotobøker av dem. Ting som gjør deg glad (katter, venner, mat) eller ting du er stolt av (barna dine, idrettslaget ditt, reisene dine). Dette er kjempefin måte å minne seg selv om alle livets beste ingredienser på.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Vekker appetitten; Får meg til å smile; Ting jeg elsker; Reiselyst
Mine kjæreste venner; Familielykke; Min favorittmat; Steder jeg aldri glemmer

Et minne om oppveksten

Dokumenter hvert år av barnas liv med en serie fotobøker og du vil kunne se tilbake på alle de fine øyeblikkene med et nostalgisk smil når de har blitt store – og ikke ikke minst gjøre dem flaue foran vennene sine! For mer inspirasjon, sjekk ut idéene våre for baby-fotobøker og tipsene våre om babyfotografering.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Evas første år; Evas andre år
Eva, år 1; Eva, år 2
Eva 2018; Eva 2019

Historien om dere

Dokumenter historien om forholdet deres med en fotobokserie med en bok for hvert år eller halvår. Fra de første møtene til dere møtte hverandres foreldre og flyttet sammen, vil du sette pris på disse bøkene når du i fremtiden ser tilbake på årene dere har tilbrakt sammen.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Eva & Alex 2018; Eva & Alex 2019
Oss 2018; Oss 2019
Du og jeg 2018; Du og jeg 2019

Den årlige feriereisen din

Lag en fotobok full av alle øyeblikkene – både store og små – som du fanger på film i løpet av sommerferien.  Når venner og familie vurderer å ta den samme turen kan du ta frem boken og gi dem massevis av gode tips. I tillegg er det alltid gøy å se tilbake på de gode øyeblikkene når været hjemme er på sitt verste. Les vår guide om hvordan du kan lage et fotoalbum fra ferien din for flere tips.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Canada 2018; Frankrike 2019; Thailand 2020
Vinter i Australia; Sommer i Peru
Vårt store britiske eventyr; Vår “Vacanza Romana”; Et streiftog gjennom Frankrike

En serie kokebøker

Hvis du er en ivrig hobbykokk med en haug med oppskrifter for hånden, så kan du ta oppskriftene til et nytt nivå med en helt egen kokebokserie.  Sorter dem etter måltid, ingrediens, smak eller sesong og lag en kokebok som er smekkfull av oppskrifter og fristende matbilder. Våre tips til matfotografi hjelper deg i gang og du kan lese kokebokidéene våre for mer inspirasjon.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Frokost på sengen; Tid for lunsj; Vil du komme på middag?
Søtt; Bittert; Krydret; Salt
Sommerkjøkkenet; Høstkjøkkenet; Vinterkjøkkenet; Vårkjøkkenet

Dine årlige reiser

Ta alle reisebildene dine fra året og samle dem i én bok. Hvis du gjør det samme med reisebildene dine hvert år, vil du før du aner det ha en bokserie som forteller om alle eventyrene dine – både små og store.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Reiser 2018; Reiser 2019
Verden rundt i 2018; Verden rundt i 2019
Mine reiser 2018; Mine reiser 2019

Helgeturene dine

En liten, kvadratisk fotobok er perfekt for å samle øyeblikkene fra storbyferien eller helgeturen din. De er veldig rimelige, så selv om du reiser på mange turer i løpet av året kan du lage en slik bokserie uten å bli ruinert. Sjekk ut våre idéer for fotobøker fra storbyferien din for mer inspirasjon!

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Lisboa, mai 2018; Wien, desember 2017
På jakt etter bordets gleder i Paris; Vi svinger oss i Sevilla; På sykkel i Amsterdam
London med Alex; Milano med Vanessa

Høytidene

Nå som alle er så travle, er kanskje høytider som Jul og Påske de eneste gangene i året når hele familien er samlet på ett sted. Så sørg for at du foreviger disse dyrebare øyeblikkene og lag en fotobok av dagen eller helgen og bygg opp en serie med bøker fra høytidene. De er også flotte gaver og er morsomme å finne frem når familien er samlet.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Påske 2018; Jul 2019, Eid 2019
Noe å feire 2018; Noe å feire 2019

En årbok for hvert år

Lag en årbok med alle de spesielle øyeblikkene fra de siste 12 månedene, for eksempel fra da alle vennene var samlet i parken, familiemiddager, eller bilder av din kjære som hviler på sofaen. Årbøker er en perfekt måte å feire alle hverdagens små detaljer på.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
2018; 2019
Hundens år; Grisens år; Slangens år
Året vi flyttet; Året vi fikk baby; Året vi reiste

Kjæledyrenes hemmelige liv

Ta vare på alle de bedårende øyeblikkene som de pelskledde vennene dine skaper og lag fotobøker som dokumenterer de morsomme sprellene deres. Du kommer garantert til å sette pris på de koselige minnene i årene fremover.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Basse 2018, Molly 2019
Livet med hunder; Livet med katter; Livet med kaniner

Årstid for årstid

Hvis du har flere bilder fra året enn det som får plass i en årbok, kan du dele dem inn etter årstid og lage en bok hver for vår, sommer, høst og vinter. Du får en morsom effekt hvis tar med et bilde av favorittstedet ditt, f. eks. gaten din, den lokale parken eller puben, i hver bok slik at du har ett bilde fra hver årstid. Sjekk ut våre tips til strandfotografi hvis du har lyst til å gjøre sommerutgaven ekstra fin.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Sommer 2018; Høst 2018; Vinter 2018; Vår 2018
Vintersolnedganger; Sommersolnedganger
På fjellet om vinteren; På stranden om sommeren

En familieårbok

For de fleste av oss er familien det viktigste i livet, og det finnes ingen bedre måte å feire samholdet i familien på enn med en årlig familie-fotobok. Forevige alle øyeblikkene familien har sammen slik at du kan se tilbake på hvordan den har vokst fra år til år. Sjekk ut våre tips om gruppefotografering slik at det blir enklere å få til store gruppebilder!

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Familien Hansen 2017; Familien Hansen 2018
Familiesammenkomster 2018; Familiesammenkomster 2019

Bildetemaer

Enten du akkurat har begynt å fotografere eller har mange års erfaring, kan det å lage fotobokserier basert på ulike temaer være en flott måte å vise frem talentet ditt på. Du kan bruke fargekoder eller gruppere bildene sammen etter mer abstrakte temaer, og du får bøker som fungerer som et referansepunkt du kan se tilbake på ettersom du blir en flinkere fotograf.

Tittelidéer for fotobøkene dine:
Svart-hvitt; Sepia; Farger
Arkitektur; Natur; Portretter
Rosa; Blått; Grønt, Orange

Vi vil veldig gjerne se fotobokseriene dine og hvordan du har plassert dem hjemme hos deg. Del bildene dine med oss på sosiale medier med hashtagen #fotoknudsen eller inspirer venner og familie ved å dele denne bloggposten på sosiale medier ved å trykke på knappene under.

 

Kommentarer