1. Lag en fotobok om vennskap

Gjennom et langt vennskap tar man mange gode bilder. Finn de beste bildene av vennegjengen, og plasser dem i en fotobok. Legg til noen gode historier dere har felles, og vips så har du en perfekt julegave til en venn eller venninne.

2. Sett sammen en fotobok om julen

Hva med å samle alle julebilder du har liggende, og krydre med familieoppskrifter på alt fra julebakst til julemiddag? Om du har samlet på barnas ønskelister opp gjennom årene, kan dette også være gøy å få med i fotoboken.

3. Bruk bildene dine til å lage en pekebok

En fotobok kan også brukes som et verktøy til å lære barn nye ord og bokstaver. Ta bilder av ulike gjenstander og situasjoner omkring i huset, som barnet kan kjenne igjen. Dette er en morsom måte å lære på, og blir i tillegg et kjempefint minne å ha når barnet blir eldre.

Bruk bilder til å lage en pekebok

4. Lag et personlig sanghefte

Har du en venninne som elsker julemusikk, eller har du en onkel som bare hører på musikk fra 80-tallet? Bruk fotoboken til å fylle inn sangtekster og bilder som er relevant til sangtekst eller tema. Dette er ikke bare en kjempefin julegave, men også en personlig og flott bursdagsgave.

5. Bruk en fotobok til å si noe viktig

Har du noe viktig å fortelle, eller vil du bare si til noen at du er glad i dem? Du får sagt mer gjennom en fotobok, hvor du har mulighet til å legge inn både bilder og personlig tekst. En hjemmelaget fotobok er en oppfinnsom måte å gi noen en oppmerksomhet på, enten du ønsker å takke noen, eller bare få frem det du har på hjertet.

6. Skap ditt eget juleeventyr

Bruk førjulstiden til å lage familiens eget juleeventyr i bilder. Få med barna på historien, kle dere ut, og knips i vei. Dette kan være en fin fotobok å gi til slekt og venner, og er et kreativt alternativ til det tradisjonelle julekortet.

7. Lag en morsom faktabok

Visste du at bestefar en gang var med på NM i skøyteløp, eller at onkel Arne har en samling på over 10 000 flaskekorker? Samle morsomme fakta fra slekten din, og sett dem inn i en fotobok som du gir til familien i julegave. Dette er litt mer interessant enn et fotoalbum, og kan fort bli en kilde til gode og lange historier.

Fotobok som faktabok - gavetips

8. Lag en bildedokumentar om familien

Tenk på alle hverdagssituasjoner som du daglig knipser med mobiltelefonen din. Overfør bildene til MinneBanken, og lag din egen fotobok. Last opp bildene du ønsker å ha med, og fortell historien bak hvert bilde. På denne måten kan du ta vare på hverdagslige minner år etter år. En slik fotobok kan også være gøy å gi i gave til slekt og venner som bor langt unna, og som ikke ser dere så ofte.

9. Lag en kokebok med dine spesialiteter

Endelig får du brukt alle matbildene du har liggende på mobiltelefonen din til noe nyttig! Samle flere oppskrifter, skriv dem ned og illustrer med egne bilder. Kom for eksempel med tips til hvordan du gjør fårikålen helt perfekt, eller hva som er hemmeligheten bak gode muffins. Har du eldre barn, kan det være en god idé å samle “mammas oppskrifter” i en fotobok som du gir i julegave.

10. Tenk helt nytt

Ingenting er bedre enn å bruke fantasien når du skal lage julegaver. Føler du deg i det kreative hjørnet, kan du finne på ditt eget tema, og fylle inn alt fra egenkomponerte dikt til gode sitater.

Hos fotoknudsen kan du enten velge å følge en mal når du lager en fotobok, eller starte med blanke ark og designe fotoboken din helt fra bunnen av. Uansett hva du gjør, kan du være sikker på at julegaven din blir et minne for livet. Skulle du bli veldig fornøyd med resultatet, kan du jo bare bestille en ekstra kopi til deg selv!

Kommentarer