En fin ting jeg bruker å gjøre er å ta masse bilder med mobilen min. Jeg syns ofte det kan være litt mye å drasse på mitt speilrefleks overalt, og jeg syns mobilen er en mer enn bra nok erstatning, spesielt når det gjelder litt mer hverdagslige bilder. Det jeg elsker med iPhonen min, er at man kan ta bilder som også kan bli veldig fine. Det er ikke alltid snakk om å ha det beste utstyret til enhver tid, men heller det å bruke kreativiteten til å finne de fine tingene. Mange mener at det å ta bilder med mobilen ikke er profesjonelt nok, og at det er for dårlig kvalitet. Da kan jeg fortelle dere at en jeg kjenner her i Swansea har en Bachelor i fotokunst, og han tok kun bilder med sin iPhone.

Big Lens

– Dette er kanskje den appen jeg bruker mest, og den kan både ta og redigere bilder. Det som jeg ofte pleier å gjøre er å ta bilder i den originale kamera appen, for så laste opp bildene derfra til Big Lens. Her kan man endre dybdeskarpheten, og man kan endre filter for å skape en finere farge, eller bare gjøre de litt mer spennende. Man kan også lage spennende bokeh effekter for å gjøre de enda litt mer spesielle, men jeg syns det kan fort også bli litt for mye til tider. Noen bildeeksempler som viser før og etter bruk av Big Lens:

Fototips iPhone Bog Lens

Instagram

– En app jeg syns er helt grei, og bare føler jeg må ha. Jeg tar aldri bilder i appen, men gjør som med Big Lens, laster de opp fra kamerarullen. Jeg bruker noen ganger å redigere bildene i Instagram eller bare bruke de jeg har fra Big Lens. Det fine med Instagram er jo at man kan laste de opp på en profil og man kan følge andre som legger ut bilder også. Man kan også laste opp direkte til Twitter og Facebook om man vil det, noe jeg bruker å gjøre innimellom. Her er noen bilder før og etter redigering i instagram:

Fototips iPhone Instagram

ShakeItPhoto

– En app jeg ikke har brukt så veldig mye, men om man liker retro effekten så er denne appen fin. Man kan ta bilder eller laste opp fra kamerarullen for så å riste på mobilen for å gi feelingen av at man faktisk holder et retro bilde.

iPhone fotoapp ShakeItPhoto

Hipstamatic

– Denne appen er den jeg falt helt for til å begynne med, men jeg må si jeg er gått litt lei, da bildene kan bli litt mye. Her har man utrolig mange valg når det kommer til valg av linser, så man kan finne mye fine effekter hvis man vil. Merk at man får et begrenset antall valg når man laster ned gratisversjonen av appen, resten koster penger.

Fotoapp Hipstamatic

Kamera

– Man må ikke nødvendigvis ha en app for å ta fine bilder. Det gjelder å finne de fine tingene, vinklene og lyset som gjør at bildene kan bli bra. Jeg tror dette, som jeg også sa til å begynne med, er det som er viktigst. Alle bildene under er tatt med den originale kamera appen som ligger inne på iPhonen, og er ikke redigert i ettertid;

Bilder med iPhone

Hilsen Maiken Bull

Maiken Bull vant prisen for beste fotoblogg på Vixen Awards 2012. fotoknudsen gratulerer!

Kommentarer