Gunn Kristin Monsen (@GunnKMonsen) mestrer den skandinaviske stilen til det fulle. Fra den minimalistiske stilen i bildene til den blå og grå fargepaletten, alle bildene hennes har et vakkert nordisk preg. Hun jobber heltid som fotograf og innholdsskaper, og nå vil hun gjerne dele kunnskapen hun har om hvordan vi kan skape fantastiske bilder og fotoprodukter.

Fortell litt om deg selv

Jeg heter Gunn Kristin Monsen, er en livsstilfotograf og innholdsprodusent for sosiale medier og ser på meg selv som en visuell historieforteller. Jeg bor utenfor Bergen i et lite trehus nær en liten innsjø. Jeg er gift og har to tenåringsdøtre, en golden retriever som heter Romeo og en katt som bærer navnet Leo. Jeg jobber heltid som innholdsprodusent, tar masse bilder for kunder, men føler alltid et behov for å holde på med personlige kreative prosjekter. Jeg er glad i interiør, byliv, natur og mennesker og det er dette du finner i bildene mine.

Hvordan vil du beskrive fotograferingsstilen din?

Jeg tar alltid bilder i naturlig lys og ville vel kalt stilen min for naturlig og skandinavisk. Jeg er inspirert av den skandinaviske fargepaletten og naturen her i Norge.  I bildene mine finner du alltid nyanser av grått og blått, fargene fra innsjøer og havet på Vestlandet. Også i portrettene jeg tar ønsker jeg et naturlig miljø hvor menneskene føler seg hjemme.

Hva er det du liker best å ta bilde av og hvorfor?

Jeg elsker å ta bilder av natur, byer jeg besøker, dagligdagse hendelser, interiør og mennesker. Som livsstilfotograf er jeg alltid på utkikk etter et øyeblikk jeg kan bevare for evigheten.

Hvordan håndterer du det å ta bilder av barn? Har du noen triks du kan dele?

Jeg elsker å ta bilder av barn, og jeg prøver alltid å gjøre det i forbindelse med lek og utforskning, der barna føler seg frie. De fineste bildene tar jeg alltid når barna “glemmer” at vi tar bilder og de er uanfektet. Mitt beste tips er å holde foreldrene på avstand. Det er så mye enklere å få til et samspill med barna når foreldrene er litt på avstand, det er da det magiske inntreffer.

Hvilket reisemål er det som har imponert deg mest?

Jeg har besøkt mange europeiske byer og mine favoritter er Roma, London, Budapest, Dubrovnik, men den aller fineste er København. Jeg er ikke på jakt etter store øyeblikk under reisene, men heller livet og stemningen i hver by. Reisen med familien til Kroatia forrige sommer med det vakre havet og naturen gjorde et stort inntrykk. Dette landet er fremdeles i tankene mine og jeg vil helt sikkert reise tilbake.

Hvilken by i Europa er din favoritt og hvorfor?

Min favorittby er København. Jeg har vært der så mange ganger og jeg lengter alltid tilbake. Byen er helt nydelig, full av liv og er preget av en avslappet stemning, de kuleste menneskene og så mange fantastiske butikker.

Hva er det du liker best med Bergen?

Bergen er hjembyen min og jeg bare elsker kontrasten mellom byen og naturen rundt. Skjønnheten ligger i de enkle små trehusene ved foten av fjellene, sjøen og lyset.

Hva er det beste tipset du kan gi noen som ønsker å besøke Bergen?

Det er så mange flotte steder, men jeg ville nok ha ruslet mellom de små trehusene på Nordnes og slappet av i parken i havnen med noe godt å spise. Eller tatt bena fatt opp Fløyen og få verdens fineste utsikt som belønning.

Hvilken by er det du alltid reiser tilbake til?

Uten tvil, København! Jeg elsker den byen, det danske levesettet, stilen og det er en by som alltid inspirerer meg. I Bergen må jeg nok si Nordnes. Bestemoren min ble født i et av de små trehusene og jeg elsker denne delen av Bergen.

Hva er det du vanligvis legger til grunn når du velger et feriemål (f.eks. mat, landemerker, kultur, vær)?

På sommeren er det været, sol og sjø og litt byliv. Resten av året må det bli byliv, kultur og inspirasjon.

Hva tar du bilder med?

jeg bruker iPhonen min og Nikon D750

Bruker du redigeringsapper eller- verktøy?

jeg redigerer mye i mobilen og bruker VSCO- eller Lightroom-appen. Jeg har Wi-Fi på digitalkameraet og kan laste ned derfra slik at jeg kan redigere på mobilen.

Hvordan organiserer du bildene dine?

Jeg har Dropbox på mobilen og bruker det også som lagringsplass fra den bærbare pc-en min.

Hva gjør du med bildene før du laster dem opp på sosiale medier? Luker du ut det som er verdt å beholde eller ikke?

Jeg prøver å fortelle en historie med bildene jeg laster opp på sosiale medier, men jeg må innrømme at noen ganger blir de lastet opp bare fordi jeg liker dem. Jeg redigerer bildene før de blir lastet opp på sosiale medier, og jeg prøver å bruke samme redigeringsprosess slik at det blir en visuell rød tråd i feeden på Instagram. På Instagram Stories er jeg ikke like seriøs og gjør mer det jeg føler for der og da. På bloggen handler det om historien jeg ønsker å formidle.

Hvor mange bilder tar du i snitt i løpet av en uke?

Mellom 100 og 500, i forbindelse med jobben har mange av kundene mine behov for mye innhold for sosiale medier.

Hvilket råd vil du gi til dem som ønsker å bli bedre fotografer?

Ta mange bilder! Bli inspirert av andre og sett ditt eget preg på bildene. Jo fler bilder du tar, jo mer vil ditt eget preg bli synlig og du vil bli bedre. Du må legge tid i det, jeg lover at det vil gi resultater.

Hvilke fotoprodukter liker du å lage du og hvorfor?

Jeg lager alle slags interiørprodukter. Jeg begynte med å henge bilder på veggene for noen få år siden og nå kommer det nye rett som det er.

Hvilke bilder blir valgt ut til fotoprodukter? Hva er det vi kan se i dine fotoprodukter?

Jeg bruker ofte øyeblikk fra hverdagen i produktene, stillbildene og interiøret blandet med øyeblikk av jentene mine, reiseminner og livet for øvrig.

Hvordan forbereder du deg når du skal lage et fotoprodukt? Hva gjør du først?

Jeg starter med et bilde jeg liker og fokuserer på gleden over å få det fra mobilen eller kameraet og opp på veggen.

Leter du etter inspirasjon når du lager et fotoprodukt?

Jeg er alltid på utkikk etter inspirasjon i interiørdesign og måten jeg kan kombinere bildene med interiøret for å gjøre det mer personlig.

Kommentarer