Det å knipse bilder av seg selv, såkalte “selfies” er ganske populært i sosiale medier, og det er ingen grunn til at du ikke skal kunne lage et julekort med denne teknikken. Enten du har et kamera hvor du på forhånd setter på en timer, eller prøver å holde kameraet selv mens du tar bilde, er det faktisk mulig å få et bra resultat til julekortet. Her kommer noen tips til hvordan du tar et perfekt bilde av deg selv til årets julekort:

Finn det rette lyset

Lys er viktig, så pass på at ansiktet vendt mot dagslys for det beste bildet til julekortet. Vær forsiktig med blitz. Skal du knipse bildet selv, kommer kameraet til å være veldig nært ansiktet ditt, noe som mest sannsynlig vil gi et uheldig lys.

Vær deg selv

Såkalte “selfies” har en tendens til å se overdrevne ut. Prøv å være så naturlig som mulig, og husk at bildet skal være på et julekort, og mest sannsynlig henges opp på en vegg.

Julekort med selfies

Se bak deg

Mange “selfies” mister fort fokuset når bakgrunnen er rotete og ikke passer inn. Skal du ta et bilde til årets julekort, pass på at bakgrunnen er ren og fin, og at den ikke forstyrrer. Et fint alternativ til bakgrunn, er en hvit gardin med en lampe bak, for en stemningsfylt og myk effekt uten at den roter til bildet.

Knips i vei!

Pass på at du har plass på kameraet ditt til å ta så mange bilder som mulig. Har du mange bilder å velge fra, er det også større sjanse for at du finner det bildet som passer perfekt til julekortet du skal lage.

Sjekk ut hvilken mal du skal bruke

Det kan være greit å vite hvilken mal for julekort du har tenkt å bruke, da dette ofte legger litt retningslinjer for både fargevalg og format på bildet. Vet du hvilken stemning du skal ha på selve kortet, er det også enklere å ta gode julekortbilder som passer inn. Hos fotoknudsen finner du mange maler til julekort, og du kan velge om du vil ha et enkelt, dobbelt eller tosidig julekort.

Ønsker du å se eksempler på julekortbilder? Se flere tips her, eller søk opp hashtagen #christmasselfie på Instagram for å se andre som har knipset sine egne julebilder.

Lykke til!

Kommentarer