julekort med bilder av barna

I år har vi vært litt tidlig ute og er allerede ferdig med julekortene! Det å ta bilde av to små barn var jammen ikke lett. Jeg ville veldig gjerne ha bilde av begge to, så derfor startet jeg litt tidlig med å prøve, for det gikk nemlig ikke på første forsøk. Alternativet hadde vært å ha de på hvert sitt bilde. Men jeg fikk et som jeg kunne bruke, selv om det helst skulle vært litt mer smil på bildet.

Mange design til julekort

Denne gangen prøvde vi fotoknudsen sine julekort. Jeg har vanligvis laget designet på julekortene våre helt fra bunn av. Men siden de hadde så mange fine design, valgte jeg et av de som utgangspunkt og gjorde heller en personlig vri på den. Noe som er veldig lett i editoren man får opp. Man kan også velge å starte med blanke ark altså.

Jeg brukte kortet som heter “Firkantet collage” som utgangspunkt. Det er det som ser sånn ut:

Julekort fra fotoknudsen 1

Jeg endret fonter på forsiden, og la til et bilde av et juletre. I editoren er det en egen seksjon med julemotiver som man kan lime inn hvor som helst.

Julekort fra fotoknudsen 2

Bilder av barna på julekortet

Siden det ikke er kommet snø ute enda (og det må vi jo kanskje vente lenge på!), så ble det høstbilder. Men jeg tok to bilder av julepynt også, for å gjøre det mer jul enn høst. Fordelen med å ta bilder om høsten og ikke midt på vinteren er at barna ikke trenger å ha vinterdresser på bildene, men kan ha feks strikkeklær. Lillebror er bare litt over en måned på bildet, så hans bildet er tatt inne. Men jeg kledde begge barna i grå og naturfarger slik at de passer sammen.

Julekort fra fotoknudsen 3

På bildet av begge guttene var det ganske mye hvitt oppe i hjørnet, så da limte jeg inn denne teksten. Det er en ferdig tekst som ligger i editoren. Jeg er egentlig ikke så veldig glad i for mye rødt, men disse pyjamasene syns jeg var passelig mengde sammen med den hvite bakgrunnen.

Personlig julehilsen

På høyre side skrev jeg et lite julebrev, og limte inn en stjerne. Jeg brukte også gullfargen fra forsiden på “mange klemmer” slik at det ble en slags rød tråd. Det var ganske lett å finne julemotiver, og endre skriftfargen i editoren slik at man kan gjøre julekortet mer personlig. Men selvfølgelig går det jo helt fint an å bruke de som de er også.

Julekort fra fotoknudsen 4

På baksiden har vi også sneket oss med for første gang. Jeg har alltid bare laget julekort med barnebilder på. Fordelen med å ha doble kort er jo at man får vist frem flere bilder. Jeg fikk trykket kortene på 19 cm x 13 cm, jeg valgte også matt finish og det er trykket på premium papir. Det fulgte også med konvolutter til kortene.

Kortene ble kjempefine og jeg er veldig fornøyd med årets julekort!

Les mer fra Ellinor på bloggen Spesiellinor.no

Kommentarer