Hvis 2022 var et år du vil huske, hvorfor ikke ta vare på alle de fine øyeblikkene i en personlig årbok? Hos fotoknudsen har du mange muligheter. Lag en fotobok med familiens opplevelser, vis fram de minstes utvikling gjennom hele året, eller lag en profesjonell oversikt over dine beste jobbresultater. Vi har mange gode tips som vil hjelpe deg i gang: Sjekk ut disse 11 kreative årboktemaene og bli inspirert.

1. Lag babyens første årbok

Hvis det kom en ny verdensborger i familien, hvorfor ikke lage en søt babybok? En årbok er en fantastisk måte å dokumentere alle milepælene på, alt fra hjemreisedagen til deres aller første jul. Se gjennom alle våre babytemaer eller la kreativiteten blomstre og lag babyens årbok fra bunnen av.

Vårt beste tips: En minnebok fra babyens første år kan være starten på en søt bokserie du kan utvide med et nytt album hvert år. Det er en flott måte å ta vare på alle de spesielle øyeblikkene underveis, store og små, som også kan være perfekte gaver til tanter, onkler og besteforeldre!

2. Se tilbake på det beste fra 2022

Inneholdt årets høydepunkter flotte reiser og store opplevelser? Da er du ikke alene! Om det var en helgetur til fjells med familien eller en fantastisk ferie med gode venner, se tilbake på dine beste reiseøyeblikk fra 2022 i en personlig årbok. Legg til bildetekster, datoer og stedsnavn, og hvis du føler deg ekstra kreativ, ta med noen morsomme historier fra hver tur.

3. Lag en familiebok

En familieårbok kan by på et stort utvalg av alternativer. Hvis du har feiret noen viktige milepæler for familien i år, som konfirmasjoner, jubileer, bryllup eller famileforøkelse, lag en årbok fullpakket med de beste øyeblikkene fra 2022.

Det er alltid gøy å se tilbake på gamle familiebilder – fra spontane bilder fra på familiebesøk til solfylte feriebilder og morsomme barndomsbilder. Hvis du har litt tid til overs, gå gjerne for et større prosjekt. Grav dypt i familiearkivene etter vintage-bilder av hele familien og lag en ‘den gang da og nå’-stil her og der.

4. Lag en egen flyttebok

Å flytte er alltid en stor begivenhet, enten det er til en ny leilighet eller til ditt for evig-hjem. Hvis du har tatt bilder siden flyttedagen, helt fra tiden du bodde litt her og der, til å feire den aller første julen hjemme, fortell om denne reisen i en årbok.

Vårt beste tips: hvorfor ikke skanne tapetprøver og interiørideer for å se tilbake på hele jobben du har lagt ned gjennom året?

5. Lag en årbok fylt med gode oppskrifter

Har du hatt du et spennende år med kulinariske opplevelser? Lag en årbok med alle oppskriftene du har prøvd de siste 12 månedene. Uansett om du er en erfaren kokk, en hjemmebaker i verdensklasse eller bare så vidt har begynt, legg til alle bildene av kokkens beste (og verste) for å lage en egen samling med kokebøker. Gjør det lille ekstra og inkluder oppskriftene ved siden av det ferdige produktet.

6. Lag en dagbok over barnas prestasjoner

Hvis du har en liten musiker i familien, en ‘sportsidiot’ eller en kommende vitenskapsmann, hvorfor ikke vise dem hvor flott året deres har vært med en årbok over de gode prestasjonene? Det er en flott måte for dem å se hvor langt de har kommet på skolen eller med favoritthobbyen deres. Og når de en dag tar doktorgraden eller er fotballbanens store stjerne, vis dem hvor det hele startet.

7. Lag et bibliotek av barnas kunstverk

Det er aldri nok plass på kjøleskapsdøren til alle mesterverkene til lille Picasso, er det vel? Når du har gått tom for plass, skann alle og lage en kunstbok for barnet ditt i stedet. Med en årbok full av kruseduller kan du ta vare på kunstverkene deres i årevis, så slipper du eske på eske med tegninger på loftet.

8. Lag en bok om favoritthobbyen din

Har du begynte å strikke dette året, fått sansen for fotografering eller begynt med fjellklatring? Dokumentere ditt nye tidsfordriv og samle fremgangen i en årbok. Her kan du vise fram alt fra hånlagede prosjekter, nye fototeknikker eller klatrekonkurranser som har gjort året ditt ekstra minneverdig. Så kan du følge opp med en helt ny fotobok hvert år for å markere utviklingen.

9. En årbok er en perfekt gave

Minner er best når de deles, så hvorfor ikke gi en årbok til vennene dine? Samle de morsomste og mest minneverdige øyeblikkene fra det siste året, alt fra dager i parken, bursdager du har feiret og annet gøy du har vært med på. Lag noe de vil sette pris på resten av livet. En årbok kan være den perfekte gaven til venner og familie du ikke har fått sett dette året.

10. Gi porteføljen din et profesjonelt utseende

Hvis 2022 var et ekstra kreativt år kan du også lage årboken som en portefølje. Vårt store utvalg av temaer gjør det enkelt å lage. Gå for en ekstra stor fotobok for å vise frem det beste av arbeidet ditt og du kan legge til en Layflat-innbinding slik at de mest virkningsfulle bildene flyter sømløst over en hel dobbeltside. Fyll den med alt fra flotte fotos til eksempler på hva du har skrevet, og gjør den så personlig du vil.

11. Fyll opp en årbok med søte kjæledyr

Er du den typen som har egen Instagram-konto til din pelskledde venn? Selv om hunden eller katten din allerede er en kjendis på sosiale medier, samle alle de søteste bildene fra 2022 og lag et album. Fyll årboken med bilder av alt fra koseturer i skogen til øyeblikk du skjemmer den bort. Du kan også tilpasse fotoboken med cliparts for gi den et personlig og ekstra søtt preg.

Uansett hva du gjorde i 2022, og uansett om du lager en reisebok eller en bok til hunden din, det er mange flotte designprogram du kan utforske for å gjøre årboken din unik. Last ned fotobokprogrammet vårt, skru på kreativiteten og feire dette spesielle året med stil.

Og hvis du trenger litt ekstra hjelp til å lage årboken fra bunnen av, sjekk ut Smart Assistenten vår. Den vil automatisk velge ut de beste bildene og lage et sideoppsett for deg, slik at du sparer tid på å sortere deg gjennom et helt år med bilder og kan fokusere mer på den morsomme og kreative delen.

Har du sett et årbokdesign som du kan tenke deg å bruke? Del denne bloggen på sosiale medier ved å klikke på ikonene nedenfor.

Kommentarer