Om det er det første smilet i en babybok, morsomme sammenkomster i en familiebok, eller få frem alle opplevelsene dine i en reisebok, en årbok er den perfekte måten å feire alle øyeblikkene som gjorde året ditt ekstra fint. Vi har mange tips for å hjelpe deg med å komme i gang: Sjekk ut våre 11 beste fotoboktips og bli inspirert.

1. Babybok

Hvis du har ønsket en ny liten verdensborger velkommen i år, hvorfor ikke lage en søt babybok? Å lage årbok er en fantastisk måte å samle alle milepæler på, fra første dagen hjemme til deres første jul. Se gjennom temautvalget for babybøker, eller la kreativiteten flyte og design babyboken din selv, helt fra bunnen av.

Topptips for barnets fotobok: En minnebok fra det siste året kan være starten på en søt fotobokserie, med et nytt album for hvert år. Dette er en flott måte å fange alle de spesielle øyeblikkene på – og er samtidig perfekte gaver til tanter, onkler og besteforeldre!

2. Fotoboken 2023

Hvordan var 2023? Enten året var fylt med nydelige øyeblikk med familien eller gøye opplevelser med venner – en fotobok fra 2023 er den perfekte måten å ta vare på årets beste minner. Legg til bildetekster med datoer, personer og steder, og ta en titt gjennom våre flotte ferdigdesignede temaer for å matche dine egne ideer.

Topp årboktips for 2023: Hvis du vil gjøre litt ekstra for din 2023-fotobok, legg til fortellinger og sitater gjennom hele boken.

3. Familiealbum

Et familiealbum har mange muligheter. Hvis dere har feiret noen viktige milepæler i år, som konfirmasjoner, jubileer, bryllup eller fått familieøkning, lag en fotobok fullpakket med de beste minnene fra 2023. Det er alltid moro å se tilbake på gamle familiebilder – fra ærlige bilder tatt på familiesammenkomster hjemme, til solfylte feriebilder og morsomme barndomsbilder.

Topptips for familiealbumet: Hvis du har litt tid til overs, gå for et større prosjekt. Grav dypt i familiearkivene for å finne artige vintage-bilder av hele familien, og lag også en seksjon med ‘da og nå’-bilder.

4. Flyttebok

Å flytte er en stor begivenhet, enten det er til en ny leilighet eller til ditt for-alltid-hjem. Hvis du har knipset bilder siden flyttedagen, fra å bo i esker til å flytte inn og feire den første julen hjemme, dokumenter det hele i en fotobok.

Topptips til flyttebok: Skann tapetprøver og alternative dekorasjoner for å reflektere over alt det harde arbeidet du har lagt ned gjennom året, og gi fotoboken et kunstnerisk preg.

5. Kokebok

Har du hatt et år med mange kulinariske oppdagelser? Lag en kokebok fylt med alle de beste oppskriftene du har prøvd ut de siste 12 månedene. Enten du er en erfaren kokk, en hjemmebaker i verdensklasse eller bare så vidt har begynt – samle alle bildene av dine beste (og verste!) kjøkkenopplevelser for å starte på serien med dine egne kokebøker.

Beste kokeboktips: Gjør litt ekstra ut av din helt personlige kokebok og ta med oppskrifter du kan legge ved siden av en helside med bilde av det ferdige produktet.

6. Fotobok med barnas milepæler

En fotobok viet barna har uendelige muligheter. Hvis du har en liten musiker i familien, en sportslegende eller en vitenskapsmann på gang, hvorfor ikke vise hvilket flott år de har hatt, med barnets egen fotobok full av flotte prestasjoner? Dette er en fantastisk måte å se hvor langt de har kommet, både på skolen og med favoritthobbyen. Og når de tar doktorgraden sin eller fyller opp fotballstadioner i fremtiden, kan du vise dem hvor det hele startet.

7. Barnets kunstbok

Det er jo aldri nok plass på kjøleskapet for alle kunstverkene til din lille Picasso, er det vel? Når du har gått tom for plass kan du skanne alle for å lage en egen fotobok tilegnet barnets kunstverk. Med en fotobok fylt med kruseduller har du kontroll på kunstverkene deres i årevis, og du kan glemme alle eskene med tegninger på loftet.

Topptips for barnets kunstbok: Hvis du ikke har en vanlig skanner er det superenkelt å skanne barnets tegninger med mobilen, bruk en gratis fotoskanner-app.

8. Hobbybøker

Har du begynt å strikke igjen, begynt å fotografere eller utfordret deg selv med en ny sport? Begynn å dokumentere ditt nye tidsfordriv i en fotobok. Du kan vise frem alt fra håndverksprosjekter og nye fototeknikker, til klatrekonkurranser som har gjort året ditt til et minneverdig år. Deretter kan du lage en ny fotobok for hvert år for å markere fremgangen din.

9. Klassisk fotobokgave

Samle de lykkeligste, morsomste og mest minneverdige øyeblikkene fra det siste året. Fra dager i parken og alle bursdagene du har feiret, til morsomme ting du har gjort med menneskene dine. Lag noe de vil glede seg over for alltid. En fotobok er den perfekte gaven til venner og familie – og særlig de du ikke har fått møte personlig på en stund.

Topptips til fotobokidé: Uansett hva du tar med i fotoboken din, minner som deles er alltid de beste! Bestill flere eksemplarer av din personlige fotobok og gi dem i gave til hele flokken.

10. Porteføljebøker

Hvis 2023 var et kreativt år for deg, bruk fotoboken din som portefølje. Vårt store utvalg av temabøker gjør det enkelt å lage fotobøker. Du kan fylle den med alt fra de beste bildene dine til skriveprøver, eller vise frem dine beste designprosjekter. Deretter kan du gjøre dem så personlige du bare vil.

Topptips til porteføljebok: Gå for en ekstra stor fotobok for å vise frem det beste arbeidet ditt, og legg til en Layflat-innbinding slik at de beste bildene dine flyter sømløst over en dobbeltside.

11. Fotobok for pelsdotten

Er du den typen som oppretter Instagram-konto for den lille pelsdotten din? Fyll en fotobok med søte bilder av kjæledyret ditt! Selv om hunden eller katten din er en sensasjon i sosiale medier kan du sette sammen alle de søteste bildene deres fra 2023 og lage et nydelig album. Fyll kjæledyrets fotobok med bilder av alt fra kos og trening, til turer i skog og mark.

Topptips for kjæledyrets fotoalbum: Tilpass verket ditt med nydelige cliparts og vakre illustrasjoner fra biblioteket vårt, og lag en personlig fotobok, like søt som kjæledyret selv.

En personlig årbok er en perfekt måte å gjenoppleve gode minner på. Fra å dokumentere barnets reise i en barnebok, feire kjærligheten i en bryllupsbok eller hylle dine lodne venner i et eget fotoalbum for kjæledyr.

Hvis du trenger litt ekstra hjelp til å lage fotoboken fra bunnen av, sjekk ut Smart Assistenten vår. Den vil automatisk velge ut de beste bildene dine og lage et sideoppsett for deg, slik at du sparer tid på å lete deg gjennom et helt år med bilder og kan fokusere på den kreative biten.

Har du sett noen fotoboktips du liker? Del disse fotoboktipsene på sosiale medier ved å klikke på ikonene nedenfor!

Kommentarer