Hvis 2021 var et minneverdig år (og de fleste av oss syns vel det), hvorfor ikke gjenoppleve alle høydepunktene med en årbok? Du kan lage et album med alle de fineste familieøyeblikkene, samle bildene som viser hvordan barna har vokst, eller lage en profesjonell portefølje med de beste arbeidene dine fra det siste året. Og hvis du trenger litt inspirasjon har vi mange gode ideer som kan hjelpe deg i gang, bare sjekk ut disse 11 kreative årboktemaene. 

1. Lag den første årboken til babyen din

Hvis du fikk barn i fjor, hvorfor ikke lage en nydelig babybok? Du kan dokumentere alle babyens milepæler, fra den første dagen hjemme til den første julen. En minnebok fra babyens første år kan være starten på en serie av søte fotobøker som du kan utvide hvert år. Det er en super måte å samle alle de spesielle øyeblikkene på, både små og store. Vi har massevis av søte forhåndsdesignede fotobøker du kan bruke hvis du ikke har lyst til å lage boken din fra scratch.

2. Se tilbake på høydepunktene fra 2021

Når du først har brukt året på å utforske nærområdet og ta kule bilder av hjemstedet ditt, så vil du jo vise dem frem. Disse bildene passer perfekt i en årbok som du kan vise frem til venner eller bla gjennom og minnes dette helt spesielle året. Du kan ogå legge til morsomme skjermbilder fra Zoom-sammenkomster og andre artige minner som du har samlet gjennom året og som får frem alle de ulike sidene ved 2021. 

3. Lag en familiefotobok

Det er alltid gøy å se tilbake på gamle familiebilder, både fra koselige familiekvelder sammen og alle de pinlige øyeblikkene fra da du var liten. Hvis du har startet din egen familie i år, kan du jo begynne på en egen årbokserie for familien. Og hvis barna dine allerede har flyttet ut kan du likevel starte en ny tradisjon med å lage en fotobok hvert år. Ta med de fineste familiebildene dine fra både pikniker i parken og avslappende dager hjemme, og se tilbake på enda et fint år sammen. 

4. Lag en minnebok fra da du flyttet

Enten du flytter til en ny leilighet eller til huset du vil bo i resten av ditt liv, er det å flytte alltid en viktig hendelse i livet. Og hvis du har har tatt bilder av flytteprosessen, med alt fra flyttelasset til den første julen i nytt hjem, kan du dokumentere det hele med en årbok. Du kan for eksempel skanne tapetprøver og interiøralternativer for å kunne se tilbake på alt arbeidet du har gjort i det nye hjemmet ditt gjennom året. 

5. Lag en årbok med oppskrifter

Har det vært et år fullt av kulinariske opplevelser? Du kan lage en årbok med alle oppskriftene du har prøvd det siste året. Enten du er en erfaren kokk eller nybegynner kan du ta med alle Instagrambildene av rettene du har tryllet frem og starte din egen kokebokserie. 

6. Samle alle barnas milepæler

Hvis du har en liten musiker, en kommende sportslegende eller en fremtidig forsker i familien, hvorfor ikke vise frem hvilket fantastisk år de har hatt i en årbok med alle fremskrittene deres. Det vil bli kjempefint for dem å se hva de har fått til på skolen eller i favoritthobbyen sin. Og når de begynner på doktorgraden sin eller fyller konsertlokaler i fremtiden kan du vise dem hvor det hele begynte.

7. Start et bibliotek med alle barnas kunstverk i år

Det er aldri nok plass på kjøleskapet til lille Picasso sine mesterverk, er det vel? Når du ikke har plass til flere tegninger kan du skanne dem og i stedet lage en bok av dem til barnet ditt. Med en årbok full av drodlerier holder du kunstverkene deres trygge i årene fremover slik at du ikke trenger å ha fullt av esker med tegninger på loftet. 

8. Lag en fotobok om favoritthobbyen din

Har du lært å strikke i år, begynt å fotografere eller endelig turt å prøve en ny ekstremsport? 2021 var året da vi alle prøvde nye hobbyer, så begynn å dokumentere den nye favorittaktiviteten din med en årbok. Du kan vise frem alt fra hobbyprosjekter til nye fototeknikker eller klatrekonkurranser som har gjort året minneverdig. Og så kan du lage en helt ny fotobok hvert år som viser fremgangen din.

9. En årbok er en perfekt gave

Minner blir alltid bedre når de deles, så hvorfor ikke gi bort en årbok til vennene dine? Velg ut de fineste, morsomste og mest minneverdige øyeblikkene fra det siste året, som for eksempel turer i parken, bursdager dere har feiret hjemme og utflukter i nærmiljøet, og lag noe de kommer til å sette pris på for alltid. En årbok kan være en perfekt gave til familie og venner som du ikke har kunnet treffe i år.

10. Lag en portefølje med en profesjonell look

Hvis 2021 var et godt kreativt år kan du bruke årboken som en portefølje. Vårt fantastiske utvalg av forhåndsdesign gjør det veldig enkelt å lage en årbok med fotoknudsen. Velg en ekstra stor fotobok for å vise frem de beste bildene dine og legg til layflat-innbinding slik at de flotteste  bildene kan flyte sømløst over en dobbeltside. Du kan fylle den med alt fra de beste bildene dine til tekster du har skrevet og tilpasse den akkurat slik du vil.

11. Sett de søteste bildene av kjæledyret ditt inn i en årbok.

Er du en dyreeier som har en egen Instagramkonto for kjæledeggen din? Selv om hunden eller katten din allerede er kjent på sosiale medier kan du samle alle de søteste bildene av dem fra 2021 i et album. Fyll årboken med bilder av alt fra koselige sofastunder til turer i skogen og “spabehandlinger”. Du kan også tilpasse den med søte clip-art slik at du får en bok som er akkurat like nydelig som kjæledyret ditt.

Enten du lager en reisebok eller en fotobok om kjæledyret ditt, har vi mange flotte redigeringsverktøy som du kan bruke for å gjøre årboken din fra fotoknudsen unik. Last ned designverktøyet vårt så du kan være kreativ og feire 2021 med stil.

Og hvis du trenger litt ekstra hjelp med å lage årboken din fra scratch, sjekk ut vår Smart Assistant. Den velger automatisk ut de beste bildene dine og lager sideoppsett til fotoboken din slik at du sparer tid på å sortere årets bilder og kan fokusere på den morsomme og kreative biten.

Har du sett noen årbokideer du liker? Del denne bloggposten ved å klikke på ikonene under.

Kommentarer