Ta tidenes beste bilder med våre 6 tips til gode strandbilder

Av Fotoknudsen 16. august 2018

La deg inspirere av våre 6 eksperttips når du skal ta bilder på stranden, enten du vil forevige landskap eller personer når du er ved sjøen.

Sol, sand og store smil… Stranden er et flott sted å ta bilder, men det kan også være litt vanskelig. Sterkt sollys og flatt landskap kan være utfordrende selv for erfarne fotografer. Men ta det med ro – med litt øvelse (og våre gode tips) lærer du raskt å ta flotte strandbilder.

Lek med vinkler

Strand bildetips vinkler

Ta bilder fra froskeperspektiv for å skape en mer interessant vinkel, eller ovenfra og ned på fargerike badekåndklær og piknik. Les tipsene på bloggen vår, der finner du flere ideer om hvordan du velger den beste vinkelen.

Få det beste ut av den gylne timen

Strand bildetips den gylne timen

Ta bilder i den «gylne timen» rett etter soloppgang eller rett før solnedgang. Da er lyset spesielt flott og kaster mange spennende skygger. Derfor er det mange fotografer som helst tar bilder i dette lyset. Solen får en varmere farge som gjør det enklere å ta bilder mot lyset og skape vakre silhuetter. Vi gir deg flere smarte fototips til denne magiske timen her.

Skap dybde

Strand bildetips dybde

Dersom du klarer å gi bildene dine dybde, blir de mye mer interessante. Så i stedet for å bare ta bilder av sjøen og horisonten, kan du legge noe i forgrunnen, f.eks. badeleker, svømmeutstyr eller en parasoll for å gi bildene dine mer dybde.

Bilder av solstråler

Strand bildetips sol

Dersom du vil fange solstrålene, kan du plassere motivet foran solen og fokusere manuelt på det (kameraet vil automatisk fokusere på solen). Slik får du dramatiske og flotte bilder som ser ut som om de er tatt av en profesjonell fotograf.

Bruk blits når du tar portretter

Strand bildetips portretter

Når solen står høyt på himmelen midt på dagen, kan du bruke blits for å redusere de kraftige skyggene som ofte legger seg under øynene på den du tar bilde av. Blitsen overskygger det sterke lyset midt på dagen og gir deg et mykere resultat.

Hold øynene på horisonten

Strand bildetips horisont

For å unngå bilder som ser ut som de er brettet på midten, kan du plassere horisonten i øvre eller nedre tredjedel av bildet ditt. Den enkleste måten å få horisonten horisontal på, er å justere den i forhold til toppen eller bunnen av synsfeltet. Husk at rammen din vil utgjøre kantene på bildet.

Med disse tipsene er du klar til å gå ut og ta tidenes beste strandbilder. Og etter at du har tatt dem, må du huske at bildene ikke bør bli liggende på kameraet eller mobilen – gjør noe med dem. Hvorfor ikke lage en fotobok med de aller beste bildene? Det kan være lurt å lese våre gode tips til hvordan du lager en flott fotobok fra ferien først. Vi har også mange andre gode fototips på bloggen vår som kan hjelpe deg med å ta vakre bilder.