En personlig årbok er en fantastisk måte å samle på alle øyeblikkene som gjorde året ditt spesielt – uansett hvor store eller små de var! Enten du har startet en ny hobby og vil dokumentere hvor flink du er blitt, eller om du vil lage en søt årbok for barna, fylt med bilder av alle eventyrene deres, en årbok gir deg en fin mulighet til å sette pris på hvert eneste trinn på deres reise. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, her er noen gode tips til hvordan designe årboken fra start til slutt.

Velg bilde til omslaget

Velg et vakkert bildeomslag på årboken din, et som beskriver bokens tema og som er starten på historien din samtidig som det gir et eksklusivt preg på salongbordet. Hvis det er et familiealbum kan du ha et gruppebilde av dine aller nærmeste. Er det en babybok, kan du ha babyens første bilde foran. Sjekk ut våre kreative temaer som vil hjelpe deg å gruppere bildene dersom hvis du også trenger flere tips til hvordan du skal starte.

Vårt beste tips: prøv deg fram med forskjellige typer bildeomslag. Velg et stilrent omslag i lin med årstallet trykket på, eller bruk et stort bildeomslag for å skape et fargerikt uttrykk. Valget er ditt.

På rekke og rad

Å arrangere bilder fra et helt år kan være litt komplisert. Ønsker du et kronologisk uttrykk har vi tips som kan hjelpe deg både med organisering av bildene og opprydding i filene dine. Når du har kontroll på filene kan du arrangere dem som en tidslinje i fotoboken. Hvis du ikke vil sortere bildene dine kronologisk, hva med å gruppere dem etter farge eller tema? Du kan samle bilder som går i samme fargetoner, eller bilder fra samme hjemmeferier eller andre turer du har tatt i året som gikk. Du kan også dedikere deler av fotoboken din til mennesker som satte sitt preg på året ditt. Eller hvorfor ikke samle alle bildene av foreldrene dine og så lage en ny seksjon med bilder av vennene dine? Mulighetene er mange.

Vær kreativ med designprogrammet vårt

Våre egne illustratører har laget hundrevis av nye design det siste året for å gjøre det enkelt for deg med å gjøre årbøkene akkurat så personlige som du ønsker det. Eksperimenter med cliparts, bakgrunner, masker og rammer for å gjøre årboken din unik. Alle designfunksjonene kan redigeres for at du kan gjøre så mange justeringer du vil. Med vårt designprogram trenger du ikke å være utdannet grafisk designer. Årbøkene våre er veldig enkle å lage, så sett i gang og kos deg underveis.

Ta med de små minnene også

En årbok trenger ikke bare inneholde bilder; du kan også legge til minner du har tatt vare på gjennom året. Husk at de små øyeblikkene kan være de mest minneverdige. Besøkte du noen museer eller kunstgallerier i år? Eller kanskje du har kinobilletter fra en romantisk kinotur? Ta dem med! Du bare skanner dem og laster opp bildet i designprogrammet. Les tipsene våre om hvordan du skanner bilder og andre minnerike ting, så får du litt ekstra hjelp for akkurat denne delen (det er enklere enn det høres ut).

Del opp fotoboken, og ha litt info for hver del

Gjør fotoboken mer oversiktlig ved å lage et forord til hver måned eller hver del av boken for å oppsummere høydepunktene og gi verket ekstra dybde. Du kan f.eks. skrive et lite avsnitt som forklarer hva og hvorfor og andre ting som setter litt ekstra farge på historien din. Hvis forfattergenet er helt fraværende, gjør det enkelt. Skriv dato og lag en enkel liste over alle arrangementer, aktiviteter eller turer.

Legg til noen sitater

Elsker du inspirerende sitater? Eller kanskje har du en sang som er typisk for året ditt? Legg til noen sitater eller tekster ved siden av bildene for å fremheve litt av personligheten din i årboken.

La bildene fortelle

Det er ingen hemmelighet at et bilde sier mer enn tusen ord. Så hvis du vil at bildene skal gjøre mesteparten av jobben i årboken din, så har vi mange spennende sideoppsett du kan eksperimentere med. Velg en uformell mosaikkstil for å få med mange, koselige familiebilder, eller prøv et sideoppsett med enkeltbilder for å vise frem fantastiske landskap eller vakker natur.

Avslutning

En fin måte å avslutte årboken på er å se tilbake på 2022 i tall. Du kan lage en side med antall prosjekter du har fullført; besøkt, steder du har vært i nabolaget ditt eller alle de nye ordene småen har lært seg i år.

Vi håper våre tips har inspirert deg, slik at du kan komme i gang med årboken og feire 2022 med stil.

LAG DIN ÅRBOK NÅ

Vi har veldig lyst til å se hva du har laget. Del det gjerne med oss ved å bruke #fotoknudsen, eller del våre ideer med vennene dine ved å klikke på ikonene nedenfor.

Kommentarer