2021 har vært noe for seg selv, ikke sant? Blant annet har vi fått sjansen til å prøve noe nytt, lære oss nye ting og kose oss med hobbyene våre. Ting som passer perfekt i en årbok. Hvis du ikke vet helt hvor du skal begynne, har vi noen supre tips som kan hjelpe deg med å designe fotoboken din selv, fra perm til perm. 

Velg et omslag til årboken din

Årboken vil bli en del av interiøret ditt, så sørg for at omslaget blir bra. Historien din begynner med omslaget og derfor er det lurt å velge noe som passer til bokens tema. Hvis det er et familiealbum kan du for eksempel bruke det fineste gruppebildet på omslaget. Til en babybok kan du bruke det aller første bildet av babyen på forsiden. Vi har også noen kreative årboktemaer som kan hjelpe deg med å sette bildene sammen, hvis du trenger flere ideer for å komme i gang. Og her kommer enda et tips til design av omslaget: Skap en ekstra kreativ touch med en 2021-fotomaske på omslaget. Hvis du ikke klarer å velge et bilde til omslaget kan du også bruke et enkelt omslag i lin med årstallet trykt på forsiden.

Velg bildenes rekkefølge i boken

Det kan være vanskelig å sortere bilder fra et helt år. Men hvis du ønsker å sortere bildene i årboken kronologisk, har vi noen tips som kan hjelpe deg med å rydde opp i bildefilene dine. Når bildefilene er sortert kan du plassere bildene som på en tidslinje i fotoboken. Hvis du ikke ønsker å sortere bildene kronologisk, kan du sortere dem etter farge eller tema. Du kan sette bilder med liknende fargetoner sammen eller lage en serie av bilder fra turer eller hjemmeferier du har hatt i år. Du kan også fylle deler av fotoboken med bilder av mennesker som har bidratt til at året ble fantastisk.  Kanskje du også kan samle alle bildene av foreldrene dine i en del og lage en annen del for de fineste bildene du har av vennene dine?

Ha det gøy med designfunksjonene våre

Designerne våre har gjennom året skapt hundrevis av nye design, som du kan bruke når du skal skreddersy fotoboken din. Lek deg med clip-art, bakgrunner, masker og rammer slik at årboken blir helt unik. Alle designfunksjonene våre kan redigeres slik at du kan tilpasse dem akkurat slik du vil. Årbøkene våre er veldig enkle å lage, så kom i gang og ha det gøy. 

Legg til minner i årboken din

Årboken din trenger ikke bare å ha bilder, og du kan også legge til andre typer minner som du har samlet på gjennom året. Husk at de minste øyeblikkene kan være de mest minneverdige, og hvis du fikk med deg noen kunstutstillinger eller museumsbesøk kan du scanne inn billettene og programmene. Vi har mange tips til hvordan du skanner bilder og minner også.

Skriv en innledning til hver del av fotoboken

En kort innledning til hver måned eller del av årboken er en super måte å oppsummere alle høydepunktene på. Du kan skrive et liten avsnitt hvor du forteller hvor du dro og hva du gjorde, det vil gi mer liv til historien din.

Legg til sitater

Er du glad i motiverende sitater, eller kanskje du vet om en sang som kan oppsummere året? Du kan legge til sitater eller sangtekster ved siden av bildene.

La bildene fortelle historien

Hvis du ønsker at bildene skal fortelle historien alene, har vi mange sideoppsett du kan eksperimentere med. Du kan for eksempel bruke en uformell mosaikkstil for alle de koselige familiebildene, eller prøve deg med ett enkelt bilde på én side for å fremheve et vakkert landskap.

Lag en god avslutning

En flott måte å avslutte årboken på er å se tilbake på 2021 gjennom tall. Du kan lage en side med antall prosjekter du har fullført, steder du har besøkt i nærområdet eller alle de nye ordene minstemann har lært seg gjennom året.

Vi håper du har fått noen gode ideer du kan bruke når du skal lage årboken din. Så, sett i gang med å lage din egen fotobok og feir 2021 med stil. 

Lag din egen årbok

Vi vil elske å se årboken du har lagd. Del den med oss ved å ta i bruk #fotoknudsen eller gi fotobokideer videre til venne ved å klikke på ikonene nedenfor for å dele dette blogginnlegget på sosiale medier.

Kommentarer