Slik lagrer og sorterer du bildene dine

Vi har samlet noe gode tips til hvordan du bedre kan organisere bildene dine. Enten du har printede bilder, eller du har store mengde digitale bilder laget på ulike plattformer på nett, kan tipsene under hjelpe effektivt hjelpe deg med å samle dem.

1. Digitalisering

Det første du må gjøre er å digitalisere bildene dine. Begynn med å scanne gamle fotografier og andre minner. Om du ikke har tilgang til en scanner, kan du alltids bruke et digialkamera eller mobilen til å ta bilder av dem.

Videre overfører du bildene fra scanneren, mobilen eller kameraet over på datamaskinen din. Er du usikker på hvordan du overfører bilder, kan du sjekke dette med leverandør av enheten du overfører fra.

Lag deg et system for hvordan du navngir bildene. Vi liker å bruke dato (år/måned/dag) for når bildene ble tatt, i tillegg til en kort beskrivelse som for eksempel "sommerferie i Italia". Tips: De fleste smarttelefoner i dag har en funksjon for skydeling som gjevnlig oppdaterer og lagrer bilder eksternt på en nettbasert lagringsplattform. Har du denne påslått til en hver tid, sparer du mye tid i overføringsprosessen.

Har du allerede bildene digitalt, kan du gå rett til tips 2.

2. Lag mapper

Lag mapper etter årstall. Dette fungerer selvsagt enda bedre om du allerede har lagret bildene dine etter dato. Innenfor hver årsmappe, kan du deretter lage undermapper etter måned, aktiviteter eller hendelse. Du kan lage så mange undermapper du bare vil - jo mer detaljert du lagrer bildene, jo lettere er det å finne dem igjen når du trenger dem. Som eksempel kan mappestrukturen se slik ut: 2015 > Februar > Valentinsdagen.

I tillegg kan du lage en egen mappe med bilder som ikke passer inn i noen av de andre mappene. Denne kan du for eksempel kalle for "Diverse" eller lignende.

Oppdater din nettleser her

fotoknudsen.no er basert på den nyeste teknologien. Dette gjør nettstedet enklere og raskere og bruke. Dessverre støtter ikke din nåværende nettleserversjon denne teknologien.