Du har kanskje innredet ferdig stuen, soverommet eller spisestuen, men mangler noe fint å henge på veggene? Interiørstylist Signe Schineller er ikke i tvil om at et fotolerret kan være med på å understreke stilen i hjemmet ditt og være prikken over i-en i interiøret, enten du har valgt å gå for en klassisk og tradisjonell innredning eller en mer moderne interiørstil.

Personlige motiver enten av familie, natur eller detaljer er med å skape et unikt interiør og gir deg et bilde som er skreddersydd for interiøret ditt, sier interiørstylisten som står bak bloggen www.resignert.no, og som er kjent fra blant annet TV-programmene «God morgen Norge», «Herlige hjem» og «Sinnasnekkeren». På nyåret er hun i gang som programleder og stylist i et helt nytt program på TV Norge som har fått navnet «Boligkrise». Boligkrise er et makeover-program hvor folk som av ulike grunner ikke får solgt boligen sin får en hjelpende hånd.

Er det én interiørstil du vil si fotolerret passer spesielt godt for eller passer det fint uansett stil?

Fotolerret kan brukes uansett stil. Du får motivet du mener er tilpasset interiøret det skal inn i. Du velger jo motivet, og alle motiver fungerer – både natur, interiør, detaljer, barn og dyr. Velg for eksempel et svart-hvitt foto hvis du har et minimalistisk interiør eller hvis du ønsker noe på veggene som ikke tar for mye fokus, sier hun.

Signe Schineller

Her er Signes tips til hvilke type foto du kan velge for å understreke din interiørstil

Minimalistisk:Dersom du har et hjem med minimalistisk stil, og vil understreke dette med et fotolerret, er det lurt å passe på at bildet gjenspeiler interiøret ved å bruke filtre, endre fargene, gjøre fotoet uklart eller variere dybdeskarpheten for å tilpasse bildet det minimalistiske interiøret. Dette gjelder mange stiler – filter er gøy å leke med!

Retro:Har du en retrostil kan motiver av retrogjenstander passe perfekt inn. Nærbilder med stor dybdeskarphet er nydelig. Knips bilder av motiver som koppen til bestemor, korstingsputer eller lignende.

Shabby chic:Har du en shabby chic-stil i hjemmet ditt er igjen nærbilder fine å forstørre opp på lerret. Nærbilde av en dus rosa pelargonia, detaljer fra en flettet kurv eller et zinkspann vil passe superfint inn i denne stilen. Nærbilder gir et rent uttrykk, uten mange forstyrrende detaljer.

Klassisk:Har du en klassisk stil med morderne uttrykk kan du for eksempel gjerne ha bilder av klassiske klessnitt som innsvinget på en dressjakke, knappehull med noe kule mansjettknapper eller pinstrips. Interiørbilder eller bilder av klassiske interiørdetaljer vil også fungere fint til denne stilen.

Lerret

Valg av størrelse

Hos fotoknudsen kan du velge mellom ulike varianter av fotolerret. Du kan velge mellom formatene klassisk, kvadratisk eller liggende, og alle variantene kommer i ulike størrelser. Enten du ønsker et lerret som et midtpunkt i stuen, hengende over sengen, alene i en trappeoppgang eller to ved siden av hverandre dersom romfølelsen tillater det, vil resultatet uansett bli et flott blikkfang på veggen.

Det er både rimelig og enkelt å få dine beste bilder opp på veggen på et lerret. Hvor mye plass du har og selve bildet, avgjør hvilken størrelse og hvilket format du bør gå for. Signe Schineller har selv brukt fotolerret i hjemmet sitt og på jobboppdrag som interiørstylist. Hun har følgende råd når det gjelder valg av størrelse på et lerret:

– Lerretet må kle veggen, det må være luft rundt på alle sider og det må passe veggen det skal henges på. Vil du lage en vegg med flere lerret må du tenke på linjer samt gruppering dersom det er ulike størrelser på lerretene.

Finnes det noen «regler» for hvor høyt på veggen slike lerret bør henge for at det skal bli et fint resultat?

– Det er alltid fint både estetisk og visuelt med bilder som treffer i øyehøyde. Det kan være litt av en utfordring å henge opp lerret, så for å få lerretet fint opp på veggen er det et godt tips å bruke et laservater eller et vanlig vater. Tegn forsiktig med en blyant der hvor bildet burde henge FØR du lager hull i veggen, forklarer Signe.

Kvalitetslerret til dine bilder

Lerretene hos fotoknudsen produseres på kvalitetslerret og monteres på en blindramme, ferdig til oppheng. Bildet blir brettet rundt kantene, og strukturen i lerretet gir bildet ditt et unikt særpreg. De beste bildene dine fortjener uten tvil en plass på veggen, så imponer omgivelsene med din egen fotokunst på lerret.

Lag og bestill et lerret her.

Kommentarer