Julekort fra FotoKnudsen

Klipp og lim

Det finnes mange veier til det perfekte julekortet. Å lage julekort helt fra bunnen av er en fin måte å gjøre det på, men også den mest tidkrevende. Start i så fall med å gå til innkjøp av litt tykt papir i den fargen du ønsker kortet skal være i. Kjøp små detaljer, som klistremerker og glansbilder til egne konvolutter som du kan pynte. Kanskje du har liggende noen gamle glansbilder på loftet? En annen enkel måte å gi kortet personlig preg på, kan være å holde designet enkelt, og heller lime på et bilde. Dette skaper mer liv, og blir satt ekstra pris på for den som får kortet.

Lag et julekort på nettet

Velger du å bruke en mal til å lage julekort, finnes det mange ferdige design. Dette kan være en enkel løsning for deg som skal sende julekort til mange, da det er lett å bestille flere kopier. Vi gir deg også verktøy til å designe ditt eget julekort. Du får ofte en designmal å ta utgangspunkt i, og kan velge mellom hundrevis av bakgrunner, rammer og symbol. Julenisser og engler er mye brukte motiv når man lager julekort, men visste du at vi har flere sterke symbol som forbindes med julen?

Mange symbol på julen

Her i Norge ble grisen fort et symbol på fest, da slakting av grisen var en av de første juleforberedelsene. Dette sier også sitt om hvor sterke mattradisjoner julen har for oss nordmenn.

Et av de motivene vi ser oftest på norske julekort, er derimot julenek og vinterlandskap. Juleneket ble brukt som et symbol på gjestfrihet, mens vinter og snø var og er en selvfølge. Den norske nissen har alltid vært et populært motiv, og det er like vanlig å bruke fjøsnisser, som nisser i flotte, røde drakter med hvitt skjegg. Julenissen bærer nemlig en mystikk ved seg, som vi alle husker fra vi var barn. Derfor skaper en julenisse på julekortet en helt spesiell stemning.

fotoknudsen Julekort

Hva skal du skrive på julekortet?

Uansett hvordan du velger å utforme julekortet, er det også viktig å tenke på hva du skal si. Du kan gjøre det enkelt, og skrive “god jul og godt nytt år”, eller du kan skrive en liten strofe fra favoritt-julesangen din. Som regel blir de beste tekstene på julekortet de som kommer fra hjertet. Fortell litt om hvordan året har gått, og hva som har skjedd. Dette er noe de fleste vil sette pris på å lese, og også en enkel måte for deg å holde kontakten med de du kanskje ikke snakker så ofte med ellers.

fotoknudsen.no, finner du all den inspirasjonen du trenger til å lage dine egne julekort. Velg blant over hundre ulike julekortdesign, og lek deg med verktøy hvor du lager ditt eget. Det viktigste er å finne inspirasjon, og komme i gang.

Kommentarer