bildevegg

Jeg vil helst at sommeren varer helt til påske. Varmen, naturen og tiden sammen med familie og venner er de viktigste sommerminne for meg. I år var jeg og familien min på 5 ukers ferie. Først var vi i uke i Sant Elm sørvest på Mallorca.

Det beste med Sant Elm var nærheten til sjøen og den lokale fiskerestauranten. Den andre uken leide vi et privat hus i like ved byen Inka. Det var en tidligere mandel fabrikk som var omgjort til sommerhus med svømmebasseng. Den siste uken unnet vi oss all inklusive i en av de kjente turistfellene på Mallorca.

Etter 3 uker på ferieøyen satte vi nesen hjem mot den nordiske sommeren. Jordbær, båt-turer utaskjærs og cafehopping i København stod på planen Favoritt cafeen var Apollo Bar i Nyhavnen. Den er fylt opp med byster og stauter. Vel hjemme er det fint at man med et lite tastetrykk kan fremkalle ferieminne på plexiglass og aluminiumsplate fra fotoknudsen.

Sommerminne på aluminiumsplate

Lag på lag

Når jeg bruker bildene mine i innredningen hjemme tenker jeg på tilgjengelighet, fleksibilitet og lag på lag. Med tilgjengelighet mener jeg at jeg vil ha muligheten til å ta et bilde fra veggen eller hyllen med meg til sofaen eller kjøkkenbordet. Dette gjør jeg fordi barna ofte ønsker å høre meg fortelle om sommerferien. Da er det praktisk at bildene står lett tilgjengelighet for samtale. Barna kan få holde kjenne og ta på bildene. På den måten får vi nærhet til det vi sammen opplevde. En genial måte å bevare minnene på.

Når bildene ikke har en fast plass i interiøret så gir det også en fleksibilitet til å lage nye stilleben der jeg måtte ønske. Jeg syntes bildene blir mer levende og personlige om de lett kan flyttes rundt. Kanskje jeg vil lage et stilleben på pianoet den ene dagen og neste uke et annet stilleben på kjøkkenbenken.

Jeg liker også at bildene jeg har fremme står i grupper og lag på lag. Med dette mener jeg at det gir bildene karakter og personlighet når de står sammen med andre bilder. Det er en konservativ tanke at man må se hele bildet og at alle må være like synlig. Det er bare fint at man kan skimte noen bilder bak andre bilder. Lag på lag er en styringsteknikk man ofte bruker i moteverdenen, men som mer og mer blir brukt til hjemmeinnredning også.

Bilder på bildelist

Naturbilde på aluminiumsplate

Kommentarer