Tone står bak bloggen God Tid og er opptatt av å redigere bildene sine før hun publiserer dem. Her deler hun noe av sin Photoshop-kunnskap med oss.

Enkel forklaring som alle forstår

Som hun skriver på bloggen: “Selv er jeg bare en amatør, så jeg kan ikke de “riktige” ordene, og har fokus på å forklare på en måte som gjør at alle kan forstå”.

Prøv deg frem med fotoredigering

Tones beste tips når det kommer til fotoredigering er “Kjør på!”. Det gjelder bare å prøve seg fram, men det blir selvsagt lettere om man har litt peiling på hva de forskjellige ikonene er, og hvordan programmet fungerer.

Photoshop arbeider i lag (layers)

Først og fremst må man vite at Photoshop arbeider i lag (layers). Man legger bilder som pannekaker oppå hverandre i lag, også smelter man de sammen til slutt. Lagene kan inneholde alt fra filter som gjør bildet skarpere eller dusere, farger, tekst og forskjellige figurer. Man kan endre laget slik at det blir mer eller mindre gjennomsiktig (opacity). Selv bruker Tone mest adjustment – menyen til sine bilder.

Bilder i sort/hvitt

Det finnes en veldig enkel metode for å gjøre om bildene til sort/hvitt, som er å trykke inn ctrl/cmd + shift + u samtidig.

Tone anbefaler derimot å heller en annen metode, som tillater at man kan endre på kontrast og lysstyrke i bildet:

Fototips til å gjøre bildene sort-hvitt

Bruke andre filtre

Det finnes mange spennende filtre man kan bruke i Photoshop, og det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre. Man kan få bildene til å se tegnet eller malt ut, og man kan endre skarphet og uskarphet i bildet (blur).

Noen ganger setter Tone også ned gjennomsiktigheten litt, slik at man ikke ser filteret så godt. På denne måten blir ikke filteret like fremtredende. Hun anbefaler å prøve seg fram, for det er nemlig umulig å lage en oppskrift som passer til absolutt alle bilder. Hun redigerer på ulik måte for hvert bilde hun skal tilpasse, og ett enkelt bilde kan selvfølgelig redigeres på mange forskjellige måter.

Lykke til med din Photoshop-redigering!

Kommentarer