Rosendal Turisthotell er et lite hotell i sveitserstil som er lokalisert i vakre Rosendal, omringet av fjord, fjell og fonn. Hotellet ble bygget i 1887 og drives av paret Ove Hillesland og Turid Lindeland. I 2015 ble loftet på hotellet totalrenovert og det ble gjort om til en etasje med åtte nye suiter.

Rosendal Turisthotell med aluminiumsplater fra fotoknudsen

Rosendal Turisthotell. Foto: Signe Schineller

De vakre omgivelsene inspirerte stylist Signe Schineller da hun fikk i oppdrag å lage bilder som skulle henge på veggene i de nye rommene. Hun står bak bloggen signeschineller.no og er kjent fra ulike tv-program, som blant annet Sinnasnekkern, God morgen Norge og Boligkrise. Hun holder også kurs og foredrag om temaene bolig, foto, redesign og interiør. Signe, som selv bor i Rosendal, henter mye av sin inspirasjon derfra og sier:

«Det går ikke en dag der jeg ikke fotograferer et naturbilde her. Med Hardangerfjorden på den ene siden og fjellene på den andre ligger Rosendal omringet av et slående vakker natur. Det er vanskelig å ikke la seg inspirere!”

Signe Schineller

Interiørstylist Signe Schineller. Foto: Filippa Tredal

Signe har god erfaring med fremkalling av bilder på aluminiumsplate fra fotoknudsen: «Aluminiumsplate har et moderne og rent uttrykk, og den matte overflaten gjør at det ikke blir gjenskinn i bildet.» Hun er veldig fornøyd med det smarte opphengingssystemet på baksiden, og at man kan velge mellom flere ulike formater i nettbutikken. Alle bildene hennes er forstørret opp på aluminiumsplate og står godt til resten av interiøret. Motivene i bildene er hentet fra Rosendals vakre natur.

Les mer om hvordan Signe bruker egen kunst på aluminiumsplate.

Naturfoto på aluminiumsplate fra fotoknudsen

De gamle stolene har fått et nytt trekk. I dette rommet finner vi bilder av frosne blomster i morgenrimet og et annet bilde av Folgefonna, isbreen som ligger i fjellene over Rosendal. De robuste takbjelkene er synlige og tas opp igjen i den grove bordplaten. Foto: Signe Schineller.

De to eierne av hotellet brenner for å ta vare på det lokale i nærmiljøet og dette gjenspeiles i menneskene, maten og innredningen på hotellet. Det er mye gjenbruk og redesign, og man kan finne nostalgiske nattbord og krakker, omtrekte møbler og gamle eplekasser i interiøret. Dette skaper en god atmosfære på hotellet. Turid Lindeland er en kreativ person som har strikket puter og pledd selv, og klart å skape et helt unikt uttrykk og en fantastisk stemning på hotellet. På de nye rommene har Turid latt seg inspirere av Signes bilder og hentet igjen fargene i det hun har strikket til disse rommene.

Naturfoto på aluminiumsplate fra fotoknudsen

Gamle stoler er trukket om i nye stoffer. Hjemmestrikkede pledd og puter, og bilder fra Rosendalsnatur gir god stemning. Fargetemaet i ulike lyse beige toner skaper stilen og tas opp i bildet. Foto: Signe Schineller.

Naturfoto på aluminiumsplate fra fotoknudsen

Dette rommet har sort som fargetema. Den mørkegrå himmelen, fjellet og steinhytten i bildet tas opp i puter og stoler. Foto: Signe Schineller.

Resultatet av renoveringen har blitt åtte helt unike rom med personlighet og sjel, med inspirasjon fra de naturskjønne omgivelsene i Rosendal.

Kommentarer