Det blir sagt at som fotograf skal du aldri jobbe med hunder eller barn, men Margaritha (@MamaMargaritha) bryter denne regelen hele tiden. Hennes ærlige bilder av de tre sønnene hennes har gitt henne en trofast følgerskare på Instagram og bloggen hennes. Hus poster regelmessig bilder av skøyerstrekene deres. Hun bor i Amsterdam og elsker de ikoniske kanalene og den internasjonale atmosfæren byen kan by på.

Les videre for å få eksperttips som vil hjelpe deg med å ta vakre bilder uansett hvor i verden du er.

Fortell litt om deg selv

Jeg heter Margaritha, er mor og fotograf som nyter hver dag. Jeg har tre gutter hvorav et tvillingpar sammen med mannen min. Jeg elsker å ta bilder av dem, vel, kanskje ikke hele tiden, men det er unikt å kunne se tilbake på livet i de spesielle hverdagsøyeblikkene.

Hvordan vil du beskrive fotograferingsstilen din?

Elegant, leken, ærlig og detaljert

Hva er det du liker best å ta bilde av og hvorfor?

Jeg tror det må være barna mine. Men også av detaljer, som f.eks. skitne hender som leker eller en hånd på kneet til mannen min.

Hvordan håndterer du det å ta bilder av barn? Har du noen tips du ønsker å dele?

Klikk på avløseren hele tiden! Haha! Jeg bruker også høy lukkerhastighet for å unngå uskarpe bilder, barn rører jo på seg hele tiden.

Hvilket reisemål er det som har imponert deg mest?

Det må være Mauritius. Vi dro dit for to år siden. Der er det helt nydelig med mange vakre små øyer som ligger rundt en større øy.

Hvilken by i Europa er din favoritt og hvorfor?

Lisboa! Jeg elsker fargene i byen og det er heller ikke for mange mennesker som f.eks. i sentrum av Barcelona. Det er mange bakker i byen, og det liker jeg veldig godt, spesielt på bilder.

Hva er det du liker best med Amsterdam?

Den internasjonale stemningen når jeg rusler gatelangs. Og jeg bare ELSKER kanalene med de vakre husene. De gjør seg perfekt på bilder.

Hva er det beste tipset du kan gi noen som ønsker å besøke Amsterdam?

Ta en tur til Pluk Amsterdam for en kopp kaffe! Besøk også den første ringen rundt sentrum av byen, der er det litt roligere og vakkert.

Hvor er det du alltid drar tilbake til?

Dyrehagen! Fordi barna elsker det :-). De liker det godt og det er sted det er fint å ta bilder av dem.

Hva er det du vanligvis legger til grunn når du velger et feriemål (f.eks. mat, landemerker, kultur, vær)?

Mest av alt, været. Og at det er barnevennlig. Vi var på et barnevennlig sted i Spania i fjor og tilbrakte denne sommeren i en villa med svømmebasseng i Italia med familien. Det er den perfekte måten å tilbringe ferien på med barn.

Hva tar du bilder med?
Canon 6D med en Sigma 35 mm linse eller bare iPhonen min.

Bruker du redigeringsapper eller- verktøy?

Jeg bruker VSCO-appen for Instagram-bildene mine, men for familiealbumet bruker jeg Lightroom.

Hvordan organiserer du bildene dine?

Inntil nå har jeg brukt det gamle gode mappesystemet ;-).

Hva gjør du med bildene før du laster dem opp på sosiale medier? Luker du ut det som er verdt å beholde eller ikke?

Jeg må elske bildene. Å like dem er ikke nok. Jeg kan ikke forklare om jeg elsker eller liker et bilde. Det er en følelse.

Hvor mange bilder tar du i snitt i løpet av en uke?

Mange. Jeg tar i snitt ca. 250 bilder hver uke, men ender opp med ca. 50 til slutt.

Hvilket råd vil du gi til dem som ønsker å bli bedre fotografer?

Øvelse, øvelse og atter øvelse. Kjøp også litt nytt utstyr fra tid til annen, det holder motivasjonen oppe. I tillegg er det en god idé å se på opplæringsvideoer på Youtube!

Hvilke fotoprodukter liker du å lage du og hvorfor?

Jeg foretrekker fotobok. Det er fordi du kan fortelle en historie ved å legge til bilder på en side. Når jeg f.eks. tar bilder av barna mens de fargelegger kan jeg ramme inn alle tre i det første bildet, og jeg kan også ta bilder av detaljer som fargene på hendene eller den konsentrerte tungen som stikker ut av munnen.

Hva er det som gjør deg mest opprømt når du lager fotoprodukter?

At barna vil titte på dem når de blir voksne. Jeg håper de vil sette pris på det.

Hva gjør du med fotoproduktene når du har laget dem (deler du dem med familie og venner, titter du på dem sammen med noen?)?

Begge deler, jeg deler med familie og venner og titter på dem sammen med andre. Alle som interesserer seg litt i familien min vil få se produktene, haha! Jeg setter utrolig stor pris på om noen har lyst til å ta en titt på familiens fotobok.”

Kommentarer