Gabriele (photon.captures) har finslipt sine fotograferingsferdigheter gjennom årene, og har prøvd en rekke forskjellige kameraer, teknikker og redigeringsapper. Nedenfor deler han enkelte tekniske tips hvordan du tar de beste bildene på ferie og forteller oss om sine favoritt reisemål.

Fortell litt om deg selv

Jeg heter Gabriele, er fra Italia og jobber hos fotoknudsen som innholdsspesialist. Jeg er også konsertfotograf og tar bilder for band og musikere.

 

Hvordan vil du beskrive fotograferingsstilen din?

Jeg liker høy kontrast i bildene, og liker å ta bilder av omgivelsene slik at jeg kan vise frem hele scenen i stedet for små detaljer. For meg handler fotografering om å fange et meningsfylt øyeblikk, og bildet bør kunne formidle det som akkurat skjedde og det som vil skje videre.

Hva er det du liker best å ta bilde av og hvorfor?

Konserter og livemusikk. Det er en fantastisk følelse å komme nær artister og kunne samhandle med dem i kulissene og bruke tidsbegrensninger og de vanskelige lysforholdene når jeg fanger de beste øyeblikkene.

Hvilket reisemål der du har jobbet har imponert deg mest?

Ikke egentlig et reisemål, men det er alltid en stor opplevelse å kjøre gjennom Europa fordi landskapene endrer seg raskt og dramatisk.

Hvilken by i Europa er din favoritt og hvorfor?

Det er vanskelig å svare på, men akkurat nå er det Praha.  Det føles som om hvert hjørne gjemmer spesielle steder og åpne rom er alltid omringet av mindre gater og gamle smug. Jeg liker kontrastene.

Hvilken by er det du alltid reiser tilbake til?

Hjembyen min, Trieste. Der har jeg venner og familie, og det er hyggelig å dra tilbake til et sted du kjenner godt og se hva som har endret seg siden sist og hva som forblir det samme.

Hva er det du vanligvis legger til grunn når du velger et feriemål? (F.eks. mat, landemerker, kultur, vær)

Det kommer an på mange faktorer, vanligvis vil det være en lett blanding av ulike aspekter som får meg til å ta et valg. Jeg liker å utforske i eget tempo, derfor legger jeg ofte vekt på mulighetene til å sykle eller gå turer.

Hva tar du bilder med og hvorfor?

Jeg bruker mest Pentax DSLR, men jeg overrasker ofte meg selv i å ta kjappe bilder med mobilen. Med DSLR får jeg total kontroll over bildene jeg skaper, og jeg får mer rom til å være kreativ og ta bilder i vanskelige forhold, mens jeg har alltid med meg mobilen og det er raskt og lettvint å ta gode bilder når jeg er på farten.

Bruker du redigeringsapper eller- verktøy?

Redigering er en viktig etappe i prosessen når jeg skaper et godt bilde. Jeg bruker mørkerom for de fleste bildene jeg tar med DSLR, og liker å prøve meg fram med ulike redigeringsapper for mobilbildene (snapseed er fantastisk når du vet hva du har behov for).

Hvilke fotoprodukter lager du og hvorfor?

Jeg synes det er noe helt spesielt i det å ha favorittbildene på veggen eller synlig i et større format enn det du vanligvis ville fremkalt det i. Du får mer dybde i bildet og ser bedre detaljene som kanskje ikke alltid er like synlig i en mindre skala, det er derfor jeg foretrekker veggdekor.

Hvilket råd vil du gi til dem som ønsker å bli bedre fotografer?

Det er et mylder av informasjon ute på nettet allerede, hold deg oppdatert, fortsett med å lære selv om det noen ganger er utfordrende å luke ut god informasjon. Møt andre fotografer, få nye venner og vær åpen for kritikk, det vil bidra til at du vokser. Du kan også unngå å bruke auto-innstillingene på kameraet ta kontroll over utstyret ditt.

Kommentarer