Husk Morsdag 9. februar!

Hvorfor ferier vi morsdag?

Morsdag er en hedersdag for mødre, som feires på varierende dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar, altså søndag 10. februar.

Historien om morsdag er en gammel tradisjon og de tidligste morsdagsfeiringer kan spores helt tilbake til vårfeiringene i antikkens Hellas til ære for Rhea, mor til Gudene. I løpet av 1600 tallet feiret de første kristne i England en spesiell dag for å ære Maria, mor til Kristus. Markeringen ble etterhver utvidet til også inkludere alle mødre og kalt Mothering Sunday. Denne tradisjonen ble etterhvert avviklet.

Den Morsdag vi kjenner i dag kommer fra USA. i 1858 prøvde Anna Maria Reeves Jarvis, en ung hjemmeværende mor i Nord Amerika å forbedre de sanitære forholdene med det hun kalte “Mother’s Work Days”. Inspirert av hennes arbeid skrev Julia Ward Howe i 1970 en Morsdagsbekjentgjørelse, men greide ikke få innført Morsdag for Fred som offisiell helligdag. Det var Jarvis sin datter, Anna Jarvis, som endelig lykkes med å innføre Morsdag i den forstand vi kjenner den i dag. Hun viet sitt liv til saken etter morens død og gjennomførte en vellykket kampanje for saken. Første morsdag ble feiret den 10. mai i Vest Virginia i kirken hvor den avdøde Anna Maria Reeves Jarvis hadde undervist på søndagsskolen. Skikken spredte seg raskt og ble erklært offisiell helligdag i begynnelsen av 1912. Denne skikken kom til Norge 1919 arrangert av religiøse organisasjoner. Den har senere gått over til å bli en familiedag, der mødre oppvartes med kaffe på sengen om morgenen, blomster, morsdagskort, morsdagsgave og kake.

Tips til personlige gaver som vil glede mamma

De beste gavene til mamma lages med egne bilder! Bilder av barna er alltid en suksess, men hva med bilder hun er spesielt glad i eller kanskje har tatt selv? Her er noen tips til personlige gaver til mor.

Glad i deg-koppen

Bestselger! Kopp med bilde av de søte små er garantert suksess til mor. Vi har mange varianter og design som flott rammer inn bildene dine. Spennende nyhet er at du nå også kan designe din egen kopp! Skriv en personlig hilsen til mor, kanskje har du laget et dikt? Det er også muligheter for flere bilder på koppen om man har flere barn.

Kopp med bilde

Lerret

Overrask mor med et lerret med et bilde hun har tatt selv eller er spesielt glad i? Med inntog av digitalkameraet printer vi ikke lenger ut alle bildene våre. Flotte og minnerike bilder samles i stedet på harddisken eller cd-rom. Gi de største øyeblikkene større oppmerksomhet og gi dem en plass på veggen! Lerret gir en fantastisk bildegjengivelse og kommer til å ta seg flott ut på veggen i stuen. Flott og personlig gave. Se vårt utvalg av lerret Se vårt utvalg av lerret.

Lerret til morsdag

Fotobok til morsdag

Fotobok er en flott gave til alle mødre, ung som gammel. Lag flott fotobok med bilder av barna og gode opplevelser. TIPS: Fotobok er en flott gave til de eldste mødrene i familien også. Fotobøker med barnebarn er alltid en suksess, men dersom du lager fotobok av gamle minner vil du skape rørende øyeblikk du sent vil glemme! Digitaliser gamle negativer og scann inn gamle bilder. Det finnes utallige skoesker og poser med gamle minner som fortjener større oppmerksomhet. Lag en flott, minne- og historierik fotobok med gamle minner. Til glede for mor og resten av familien. Vær så god mamma!

Fotobok morsdag

Mobildeksel

Mobildeksel med egne bilder vil garantert glede en mor, spesielt dersom bildene er av henne og barna. Mobilen er alltid med, så hvorfor ikke lage en gave hun kan ha glede av å se på hver dag? Bestill mobildeksel her!

Mobildeksel morsdag

Kommentarer