Vi har allerede presentert blogger og historieforteller Mama Margaritha til deg, nå er det på tide å høre mer om den vakre fotoboken hun har laget. Hun deler tips om hvordan du kan lage din egen fotobok, og snakker oss gjennom prosessen.

Spm: Vi elsker fotoboken din. Kan du fortelle litt om den?

Svar: Jeg laget fotoboken min med bilder jeg tok av familien i løpet av en utflukt til dyrehagen i Amsterdam. For at bildene skal se så bra ut som mulig, valgte jeg fotobok XL. Jeg elsker enkle sider med kun et par bilder og i en stor fotobok får dette dobbel effekt. Bildene forteller en historie.

Spm: Hvordan synes du det var å lage denne fotoboken, og hva var det du likte best?

Svar: Det var så enkelt og moro å lage fotoboken. Det jeg likte best var å kombinere bildene sammen. Jeg lekte meg når jeg lagde de vakreste sidene mens jeg prøvde å finne ut hvordan jeg skulle fortelle en historie. Jeg liker å ta meg tid til å more meg med bildene mens jeg skaper det jeg ønsker å oppnå.

Mens jeg setter sammen fotoboken bruker jeg sideoppsett. De er veldig praktiske når jeg ønsker å lage en fotobok raskt og når jeg ønsker å få litt hjelp med å plassere bildene. Jeg liker ikke at det blir for rotete, derfor bruker jeg sideoppsett med ett, to eller tre bilder. Noen ganger kan det være svært virkningsfullt å plassere kun ett enkelt bilde på én side. Hele prosessen tok meg rundt 40 minutter og i det øyeblikket jeg avsluttet den ene fikk jeg lyst til å begynne med en annen.

Spm: Har du noen lure tips eller ideer for å lage en vakker fotobok som du tror våre kunder vil sette pris på?

Svar: Her er noen raske tips [selvfølgelig inspirert av min smak!]:

  • Hold sidene enkle og rene.
  • Fortell en historie ved å bruke et par bilder av en aktivitet, f.eks. noen som spiser en is eller plukker blomster.
  • Bruk svart-hvitt- og fargebilder om hverandre.
  • Bytt mellom sideoppsett. Ikke bruk det samme sideoppsettet gjennom hele fotoboken, men du trenger heller ikke å ha ulikt sideoppsett på hver eneste side, det kan bli litt rotete. Finn en fin balanse.

Spm: Tok du i bruk cliparts, bakgrunner eller rammer?

Svar: Jeg er glad i rammer. Enkle svarte rammer kan f.eks. få et bilde til å bli fremtredende på en side. Det finnes en som har en dobbel svart kant som jeg liker godt, men den passet ikke til bildene mine, derfor valgte jeg en med enkel svart kant i stedet. Jeg liker at det finnes flere alternativer, det er helt perfekt når jeg skal lage fotobok for ulike anledninger.

Spm: Er det et bilde i fotoboken du liker spesielt godt?

Svar: Ja, helt klart forsidebildet. Det er et bilde av familien der vi alle fem smiler og har det gøy. Det er antakeligvis det første og helt klart det fineste bildet av oss noensinne. Det ligger en morsom historie bak bildet. Vi snakket hele dagen om å ta et familiebilde og ved tampen av dagen så jeg en forbipasserende mann med et enormt profesjonelt kamera.

Selvfølgelig tenkte jeg da at han vet helt sikkert hvordan man bruker det. Så jeg ba mannen min om å spørre han om han kunne ta et bilde. Det viste seg at han var en profesjonell fotograf og kona hans mente vi hadde en gyllen anledning! Det er kanskje derfor bildet ble så vellykket.

Bestill

Kommentarer