Å se et flott landskap strekke seg ut foran deg er enormt inspirerende og kan skape fantastiske bilder. Men å fange landskapet i et bilde kan være utfordrende fordi kameraet ser ting annerledes enn øyet vårt gjør, og vi prøver noen ganger å få med for mange elementer i bildene. Dette er nettopp hvorfor det er viktig å være nøye i hva man velger å ha med i bildet. Prøv tipsene nedenfor og du vil ta flotte landskapsbilder innen kort tid.

1. Tredelsregelen

Regelen sier at dersom et bilde deles inn i ni like store firkanter, vil hjørnene av firkanten i midten være det visuelt beste stedet å plassere viktige elementer i bildet. Det kan være mer interessant å legge horisonten i den øvre eller nedre tredelen av bildet. Velg det som er viktigst for deg; himmelen eller forgrunnen.

Landskapsfotografering

2. Ta bildene i de magiske timene

Dette er i den første timen etter solen har stått opp, og i den siste timen før solen går ned. Jeg elsker dem begge! Dette er spesielt viktig fordi lyset i disse timene kan skape lange skygger som strekker seg langs landskapet og gir en dramatisk effekt.

Landskapsfotografering

3. Ha et klart fokuspunkt

Ved å kvitte deg med distraksjoner i bildet er det lettere for midtpunktet å skille seg ut, så fokuser på de åpne delene av omgivelsene dine.

Landskapsfotografering

4. Ta nærbilder

Å fokusere på én detalj i landskapet er en flott måte å redusere distraherende elementer i bildet ditt.

Landskapsfotografering

5. Ta bilder fra kreative vinkler

Det er naturlig å ta bilder fra øyenivå, men prøv gjerne et nytt perspektiv. Kom deg opp i høyden for å ta bilder fra et fugleperspektiv, eller bøy deg ned for å ta bilder fra froskeperspektiv – altså oppover! Bare det enkle grepet å skifte vinkel kan være med på å skape helt originale bilder.

Landskapsfotografering

Husk at du ikke trenger å være en profesjonell fotograf for å ta flotte bilder. Bare følg disse enkle stegene, så er jeg sikker på at du vil ta fantastiske bilder.

Følg med på fotoknudsens blogg for flere tips til sommerfotografering. Jeg er selvfølgelig også glad for å lære nye triks – hvilke tips har du for å ta flotte landskapsbilder?

Megan

Kommentarer