Gjennom de siste 60 årene har våre kunder tatt vare på utallige unike øyeblikk med sin helt egen historie. For å feire fotoknudsens 60-års jubileum har vi tatt kontakt med noen av våre kunder for å høre om deres unike historier. Denne gangen har vi snakket med Laila Pettersen som mistet en stor mengde med digitale bilder i 2012. Etter dette forstod hun hvor viktig det er å ta backup og fremkalle bildene.

Bildeglede

Som så mange av oss, begynte Laila å ta bilder med digitalkamera og da det ble vanlig med mobilbilder begynte hun å ta enda flere bilder. «i løpet av en to-timers biltur hvor jeg satt foran som passasjer kunne jeg ta opp imot 100 bilder dersom det var gode lysforhold».

Hun en ivrig amatørfotograf, og du kan bare tenke deg hvor mange tusen bilder som ble lagret på datamaskinen hennes. “Jeg tar bilder nesten hele tiden, over alt, av nesten alt. Ikke nødvendigvis alltid av mennesker, men gjerne spesielle anledninger som barnedåp, bursdager, konfirmasjon eller andre store sammenkomster”.

fotografering

Tapte minner

En dag i 2012 da Laila holdt på å overføre bilder fra PC til en ekstern harddisk, så krasjet plutselig PC-en. “POFF! PC-en var død og jeg klarte ikke å starte den igjen”. Hennes første tanke var: “Hva med alle bildene mine?” Selv med hjelp fra sin bror som har god kunnskap om data, så klarte de ikke å hente frem bildene. Laila ble veldig lei seg for alle bildene som hadde gått tapt. Bilder fra flere år tilbake.

Minner i fotobok

“Etter dette ble jeg mye flinkere til å flytte bildene fra PC-en og over på en ekstern harddisk og til fotoknudsens bildelagringstjeneste minnebanken. Jeg begynte også å lage fotobøker. Etter en fantastisk reise til Australia lagde jeg min første fotobok”. Hun elsker å lage fotobøker nettopp fordi det gjør det enklere å se tilbake på minnene. Mye enklere enn å se ett og ett på en PC-skjerm.

Noen av bildene som Laila mistet I 2012 ble på mirakuløst vis gjenopprettet på brorens eksterne harddisk noen år senere. Hun fikk blant annet tilbake bilder som hun hadde tatt på turer til Geiranger, Trollstigen og Ålesund i 2011. «Jeg satte straks i gang med å lage fotobok fra turen».

Hyllen full av fotobøker

Siden dette har Laila laget totalt 48 fotobøker. Hun har testet ulike størrelser og formater. “Jeg liker veldig godt A4 formatene da disse bøkene passer perfekt inn i bokhyllen og er enklere å bla i enn de største formatene. De tar heller ikke så mye plass”.

fotobøker

Hennes entusiasme for å gjøre noe med bildene gjelder ikke bare å lage fotobok, Laila lager også fotokalender, kopper, veggdekor og fremkaller bilder. «Jeg er veldig fornøyd med et lerret med bilde av hjemstedet mitt».

Selv om Laila begynte å lage fotobøker fordi hun mistet alle bildene sine, anbefaler hun at alle gjør det. «Ta vare på alle minnene dine og samle dem i fotobøker».

I tillegg til å lage fotobøker, kan du enkelt og trygt lagre alle dine bilder i minnebanken. Der kan du organisere og se gjennom alle bildene dine og være helt trygg på at de ikke forsvinner om PC-en krasjer.

Har du en unik fotoknudsen-historie? Hvorfor ikke dele den med oss? Last opp et bilde som viser ditt bildeprodukt eller beskriver din historie og du kan vinne en diamant.

Les mer og delta i konkurransen her

Kommentarer