Det er igjen den tiden på året hvor årets julekort skal sendes ut. Men hva slags type fotomotiv skal du velge til å pryde årets julehilsen til familie og venner? Har du allerede ett eller flere blinkskudd liggende på PC-en, i kameraet eller på mobilen, eller bør du få tatt helt nye bilder?

Mulighetene er mange, og det er kun din egen fantasi som setter grensene for hva slags type bilder du velger å pynte årets julekort med. Ofte blir julekortbildene vi får fra venner og kjente ganske like: Flotte bilder av store og/eller små, tatt av en fotograf eller en amatørfotograf. Så hvorfor ikke tenke litt annerledes i år? Vi foreslår å bruke «selfies».

Julekort fra fotoknudsen.no

Les også: Slik tar du fine bilder til årets julekort.

Bruk dine beste selfies

Det å knipse bilder av seg selv, såkalte «selfies» er svært populært i sosiale medier, og det er ingen grunn til at du ikke skal kunne lage et julekort med nettopp et slik motiv. Du har helt sikkert kamerarullen på mobilen full av slike bilder allerede. Det fine med denne typen bilder er at de ofte gir et morsomt og litt annerledes uttrykk.

Dersom du ikke allerede har et morsomt, fint eller humoristisk selfiebilde på mobilen, er det bare å lage en liten fotoshoot med de som skal være med på bildet. Enten du har et kamera hvor du på forhånd setter på en timer, eller prøver å holde kameraet selv mens du tar bilde, er det faktisk mulig å få et bra resultat til julekortet.

Men husk at lys er viktig, så pass på at ansiktet eller ansiktene er vendt mot dagslyset for å få et best mulig resultat. Vær forsiktig med blitz. Skal du knipse bildet selv, kommer kameraet til å være veldig nærme ansiktet ditt, noe som mest sannsynlig vil gi et uheldig lys dersom blitzen er på. Å bruke en selfiestang er også mulig, og med en slik fotostang kan man få noen virkelig artige bilder fra en litt annerledes vinkel.

Lek deg/dere frem til årets morsomste selfiejulekort!

Så enkelt er det å lage julekort med foto

Når bildet eller bildene til årets julekort er tatt, er det bare å komme i gang med å lage julekortene. Utvalget og mulighetene er mange på fotoknudsens nettsider.

Les også: Få gode julekortideer og julekortinspirasjon

Kommentarer