Hos fotoknudsen kan du nå forstørre opp bildene dine på en aluminiumsplate av beste kvalitet.

– Nyheten aluminiumsplate har en matt overflate som gir bildene dine et klassisk uttrykk, helt uten gjenskinn. Den skarpe bildekvaliteten gjør at dine beste blinkskudd får den oppmerksomheten de fortjener, sier produktsjef Mariann Lyse-Thorsen, hos fotoknudsen.

Du kan velge mellom stående, liggende og kvadratiske formater i hele 15 ulike størrelser. Platen er laget av dibond, et aluminiumsmateriale av svært høy kvalitet.

– Platen er 3 mm tykt og består av tre lag. De to ytterste lagene består av aluminium, mens laget i midten er av hardplast. Dette sørger for at bildet holder seg stivt og stødig, forklarer produktsjefen.

Pyntet med eget blinkskudd

En som allerede har testet nyheten er interiørstylist Signe Schineller. Hun står bak bloggen resignert.no/signeschineller.no, og er kjent fra TV-programmene God morgen Norge, Herlige hjem, Sinnasnekkeren og Boligkrise. Hun holder også inspirerende foredrag og kurs om temaene bolig og interiør.

Hun har trykket opp et eget fotografi på fotoknudsens aluminiumsplate i størrelsen 50 x 70 cm, og på den måten fått sitt eget kunstverk lekkert plassert i boligen.

– Er veggene dine tomme? Er du jakt etter noe du kan henge på dem? Hvorfor ikke lage din egen kunst? Det gjorde jeg! Bildet er forstørret opp på en aluminiumsplate og har en praktisk aluminiumsramme på baksiden, noe som gjør den superenkel å henge opp. Dette bildet vil minne meg om sommeren året rundt, skriver Signe på bloggen sin.

Interiørstylist Signe Schineller. Fotokreditt: Filippa Tredal

Interiørstylist Signe Schineller. Fotokreditt: Filippa Tredal

Inspirasjon fra hagen

Inspirasjon til det flotte bildet fant Signe i sin egen hage.

– Jeg holdt på i hagen da jeg så disse bregnene. Jeg tok et par blader med inn og satte dem i en vase. Så tok jeg én av dem og plasserte det i et lite melkeglass. Det ble så rent, enkelt, estetisk. Og en fin kontrast mot det gamle vinduet og den gamle hengselen, sier Signe og fortsetter:

– Mot veggen, som er tapetsert med Biritapet i strå, ble det hele ekstra naturlig!

Aluminiumsplate fra fotoknudsen

Trekk frem detaljer

Signe har et godt tips når du skal velge ut ett eller flere bilder til forstørring.

– Bildet jeg har forstørret viser at et lite motiv kan komme så mye bedre frem om man blåser det opp. Bare se på de bittesmå bregnebladene, og den rene kanten på melkeglasset. Detaljer tydeliggjøres når det forstørres, og jo færre elementer bildet har, jo finere blir det, sier hun.

Hvilke uttrykk vil du si aluminiumsplater gir i et interiør kontra fotolerret, for eksempel?

– Et stramt og stilig uttrykk. Og ikke minst rent. Motivet kommer tydelig frem, helt uten ramme.

Aluminium er et svært solid og vedlikeholdsfritt materiale som sørger for at bildene dine holder seg i perfekt stand i en årrekke.

– Aluminiumsplaten er UV- og vannresistent. Platen kan derfor henges både innendørs og utendørs, altså både på baderommet, kjøkkenet, terrassen osv. Materialet er meget robust, så verken varme eller damp vil påvirke bildet. Solen vil heller ikke falme fargene i bildet over tid, sier produktsjef, Lyse-Thorsen.

Aluminiumsplate fra fotoknudsen

Lekkert i sort-hvitt

Fargegjengivelsen på aluminiumsplaten er fantastisk, men også bilder i sort-hvitt gjør seg svært godt på aluminium.

– Underlaget på aluminiumen, hvor bildet printes, er hvitt. Det hvite underlaget erstatter de hvite områdene i bildet, og gjør de hvite områdene enda lysere. Denne trykkeprosessen er en av årsakene til at bilder i sort-hvitt, i tillegg til fargebilder, passer utmerket på aluminium.

Du lager enkelt din aluminiumsplate på fotoknudsen.no

Et usynlig og stødig oppheng er inkludert i prisen.

– Opphenget er usynlig fra fremsiden og gir ingen hull i bildet ditt. For formatene 80 x 120cm og 100 x 100cm følger det med en ramme på baksiden for stødig oppheng, forklarer produktsjefen.

Kommentarer