Hvis 2019 var et godt år for deg, hvorfor ikke gjenoppleve alle høydepunktene med en årbok? Du kan lage et album med alle de fineste familieøyeblikkene eller med bilder av barna, eller lage en profesjonell portefølje med de beste arbeidene dine fra det siste året. Hvis du trenger litt inspirasjon, sjekk ut disse 11 kreative årbøkene som kan inspirere deg til å komme igang.

1. Lag den første årboken til babyen din

Hvis du fikk barn i 2019, hvorfor ikke lage en nydelig babybok? Du kan dokumentere alle babyens milepæler, fra den første dagen hjemme til den første julen. En minnebok fra babyens første år kan være starten på en serie av søte album som du kan utvide hvert år. Vi har massevis av søte clip-arts du kan bruke til å lage din skjønne babybok.

2. Lag en reiseårbok

En reisebok som ligger åpen på et hvitt bord med tre bilder av en ung kvinne i et regnskogmiljø.

Når du har tatt bilder av fantastiske landskap og bymiljøer gjennom et helt år har du lyst til å vise dem fram. Disse unike opplevelsene kan bli til en perfekt årbok som du kan vise frem til vennene dine når de er på besøk. Du kan også inkludere billetter, ombordstigningskort eller souvenirer i reisebøkene dine slik at du får en mer helhetlig fortelling.

3. Start et familiealbum

Det er alltid gøy å se tilbake på gamle familiebilder, både fra store familieselskaper og fra pinlige øyeblikk da du var liten. Så hvis du har startet din egen familie i år, kan du jo begynne på en egen årbokserie for familien. Og hvis barna dine allerede har flyttet ut kan du likevel starte en ny tradisjon med å lage en fotobok hvert år. Ta med favorittbildene dine fra både familieselskaper og avslappende dager hjemme med barna og se tilbake på alle de fine årene sammen.

4. Lag en minnebok fra da du flyttet

Et bilde av et ungt par som klemmer hverandre i det nye hjemmet deres med flytteesker i bakgrunnen.

Enten du flytter til en ny leilighet eller til huset du vil bo i resten av ditt liv, er det å flytte alltid en viktig hendelse i livet. Og hvis du har bodd mellom flytteesker lenge for å komme i orden til jul og tatt bilder av prosessen, kan du dokumentere det hele med en årbok. Du kan for eksempel skanne tapetprøver og interiøralternativer for å kunne se tilbake på alt arbeidet du har gjort i det nye hjemmet ditt gjennom året.

5. Lag en årbok med oppskrifter

Har det vært et år fullt av kulinariske opplevelser? Du kan lage en årbok med alle oppskriftene du har prøvd det siste året. Enden du er en erfaren kokk eller nybegynner kan du ta med alle Instagrambildene dine av rettene du har tryllet frem og starte din egen kokebokserie.

6. Start en dagbok med alle fremskrittene til barna dine

Hvis du har en liten musiker, en kommende sportslegende eller en fremtidig forsker i familien, hvorfor ikke vise frem hvilket fantastisk år de har hatt i en årbok med alle fremskrittene deres. Det vil bli kjempefint for dem å se hva de har fått til på skolen eller i favoritthobbyen sin. Og når de begynner på doktorgraden sin eller fyller konsertlokaler i fremtiden kan du vise dem hvor det hele begynte.

7. Samle barnas kunstverk fra det siste året

Et bilde av ei ung jente som maler et strandbilde på et staffeli.

Det er aldri nok plass på kjøleskapet til lille Picasso sine mesterverk, er det vel? Når du ikke har plass til flere tegninger kan du skanne dem og lage en bok av dem til barnet ditt i stedet. Med en årbok full av drodlerier holder du kunstverkene deres trygge i årene fremover slik at du ikke trenger å ha fullt av esker med tegninger på loftet.

8. Lag en bok om favoritthobbyen din

Har du lært å strikke i år, begynt å fotografere eller endelig turt å prøve en ekstremsport. Dokumenter favoritthobbyen din med en årbok. Du kan vise frem alt fra hobbyprosjekter til nye fototeknikker eller klatrekonkurranser som har gjort året minneverdig. Og så kan du lage en helt ny fotobok hvert år som viser fremgangen din.

9. Gi en årbok til noen du er glad I

Minner blir enda bedre når de deles, så hvorfor ikke gi bort en årbok til vennene dine? Velg ut de fineste minnene fra det siste året, som for eksempel reiser dere har gjort sammen eller koselige middager ute og lag noe de kommer til å sette pris på for alltid.

10. Lag en portefølje med en profesjonell look

Hvis 2019 var et godt kreativt år kan du bruke årboken som en portefølje. Velg en ekstra stor fotobok for å vise frem de beste bildene dine og legg til layflat-innbinding slik at de flotteste bildene kan flyte sømløst over en dobbeltside. Du kan fylle den med alt fra de beste bildene dine til tekster du har skrevet og tilpasse den akkurat slik du vil.

11. Sett de søteste bildene av kjæledyret ditt inn i en årbok.

Et nærbilde av en svart og hvit hund som ligger under et teppe på en sofa.

Er du en dyreeier som har en egen Instagramkonto for kjæledeggen din? Selv om hunden eller katten din allerede er kjent på sosiale medier kan du samle alle de søteste bildene av dem fra 2019 i et album. Fyll årboken med bilder av alt fra koselige sofastunder til turer i skogen og besøk hos dyrefrisøren. Og så kan du tilpasse den med søte clip-art slik at du får en bok som er akkurat like nydelig som dem.

Enten du lager en reisebok eller en fotobok om kjæledyret ditt, har vi mange flotte redigeringsverktøy som du kan bruke for å gjøre årboken din fra fotoknudsen unik. Last ned designverktøyet vårt så du kan være kreativ og feire 2019 med stil.

Og hvis du trenger litt ekstra hjelp med å lage årboken din fra scratch, sjekk ut vår Smart Assistant. Den velger automatisk ut de beste bildene dine og lager sideoppsett til fotoboken din slik at du sparer tid på å sortere årets bilder og kan fokusere på den morsomme og kreative biten.

Har du sett noen årbokideer du liker? Del denne bloggposten ved å klikke på ikonene under.

Kommentarer