Lag glitrende gode julekort

Ingenting slår følelsen av å motta en personlig julehilsen fra noen man er glad i.

Mye kan sies og menes om hva som skaper et fint julekort. For meg er det uten tvil stemningen i selve bildet. Årets julekort bør derfor brukes som en anledning til å løfte frem dine fineste og mest stemningsfulle bilder.

Julekort med ditt bilde

Skap stemning

Uansett om du fotograferer inne eller ute er det viktig med godt lys. Lyset er med på å skape en god atmosfære. Så hvor begynner man? Når på dagen man fotograferer spiller en sentral rolle. Mitt tips er å fotografere utendørs tidlig eller sent på dagen, slik at du får med litt solgløtt i horisonten. Da skapes en helt spesiell stemning i bildene. Jeg har valgt å fotografere utendørs om ettermiddagen, med solnedgang som bakgrunn.

Julekort med ditt bilde

Tips som skaper god stemning:

  • Fotografer i naturlig lys. Det er definitivt best
  • Gjør det uformelt. Bruk bildene som de er
  • Ta gjerne med kjæledyr, kosedyr; alt som er med på å skape den stemningen du ønsker
  • Husk å vie plass til en julehilsen på forsiden av kortet. Når du tar bilder bør det være nok «plass» i bildet til at du for eksempel kan skrive «God jul» uten at det overlapper motivet
  • Dekorer gjerne på julekortet med å skrive med hvit, sølv- eller gullpenn
  • Beskjær bildet slik at motivet kommer tydelig frem
  • Ha det gøy! Det skal være morsomt å lage julekort

Gjør det personlig

Når det gjelder tekst til julekortet finnes det utrolig mange muligheter. Er du usikker på hva du bør skrive? Hent inspirasjon fra gamle julesanger, dikt, ordtak eller lignende. La gjerne julepoeten i deg skrive noe stemningsfylt. Gjengi stemningen fra bildet i teksten du har valgt, slik at den gode julestemningen blir forsterket. Fungerer ikke det, er den enkleste løsningen ofte den beste. Det viktigste er uansett at man skriver noe man føler noe for.

Pernille

Lykke til med ditt julekort!

Ønsker du mer inspirasjon til ditt julekort gå til pernille_nyg/instagram.com

Kommentarer