Se rundt motivet

En vanlig feil er at bildene i takkekortene inneholder en hel del andre elementer enn selve hovedmotivet. Enten det er fars gamle joggesko eller en onkel som tar en røykepause man skimter i bakgrunnen er vårt tips å ta seg tid til å se rundt motivet, slik at uønskede og forstyrrende elementer ikke kommer med på bildet.

Hva er riktig bakgrunn

Det er mange måter å få til en fin bakgrunn på, det viktigste er å unngå de vanligste fellene: Unngå biler, vinduer, dører og andre blanke flater. Disse reflekterer blitz, og ofte også fotografens speilbilde.

Hvor finner jeg gode bakgrunner?

Gode bakgrunner finner man ofte i naturen, slik som et utsiktspunkt, grønne busker og trær eller en fjellvegg. Noen velger også å kjøpe en bakgrunn, som kan være et stykke filt som klippes i ønsket størrelse. Velg grått eller blått hvis du vurderer dette.

Mest motiv – minst bakgrunn

Ofte er det ønskelig å vise så mye av personen du fotograferer som mulig, eksempelvis ved konfirmantens første bunad, eller brudens flotte brudekjole. Husk da å snu kameraet over på høykant, slik at du fotograferer vertikalt.

Bruk zoom

Bruk gjerne zoom når du fotograferer. Spesielt portretter blir mer naturlige hvis du stiller deg litt på avstand, og bruker den optiske zoomen på kameraet ditt. Vidvinkelen på kameralinsen (ingen zoom) kan gi forskyvinger av proporsjoner, slik som stor nese og små ører. 2 x optisk zoom gir ofte et naturlig og dynamisk riktig perspektiv for portretter.

Kommentarer