1. Hvordan plassere hendene?

Bruk alltid to hender for å holde kameraet. Plasser linsen i din venstre hånd og la resten av kamera hvile mot håndleddet. Dette lar deg endre fokus eller zoome med tommelen og pekefingeren. Bruk høyre hånd for høyre side av kamera. Tommelen bør være på baksiden, mens pekefingen ligger over lukkeren. De tre resterende fingrene bør holde fronten av kamera.

2. Hold en stabil positur

Før du tar et bilde, er det viktig å stabilisere deg. Forsøk å finn en stilling som er både behagelig og stabil. Stå oppreist med beina fra hverandre (se bildet under). Dersom du trenger å justere stillingen for å nå en annen vinkel, prøv å finn en vegg, et rekkverk eller lignende for å støtte deg mot.

En stabil positur er viktig

3. Støtt armene

Bruk omgivelsene til å gi armene dine den støtten de trenger. Du kan bruke en søppelbøtte, et bord, en vegg eller annet som du kan støtte albuene på.

Støtte til albuene

4. Gjør kroppen så kompakt som mulig

Forsøk å bruk kroppen din som stativ. Dette gjøre du ved å gjøre deg så kompakt som mulig, og ved å holde armene inntil kroppen din. Hold kamera med to hender, og før kamera nært ansiktet. Jo nærmere kameraet er kroppen, desto mindre er sjansen for at kameraet vil bevege seg.

Hold kamera nærme kroppen

5. Slapp av før en fotoshoot

Sist, men ikke minst, forsøk å vær avslappet når du kommer til en fotoshoot. Ta med deg denne tilstanden inn i fotograferingen, slik at du ikke beveger armer og ben ubevisst. Pust gjerne dypt ned i magen før du tar bildet.

Kommentarer