1. Vær kreativ i oppstillingen

Når du har samlet alle, vurder å plassere dem på ulike måter. Bruk stoler, vegger eller trapper. Tillat variasjon i høyde og forsøk å unngå den perfekte, rette oppstillingen (dette blir fort kjedelig). Som et alternativ kan du la folk plassere seg selv slik at alle er konfortable. Dette gir et mer naturlig uttrykk.
Kreativ oppstilling

2. Bruk zoom

Det er ikke alltid nødvendig å alltid ha personene i helpositur. Bruk zoomen for å fange ansikter, føtter eller hender. Bildene blir da mer unike for gruppen. Forsøk også å ta naturlige “i-øyeblikket”-bilder, da dette får frem det beste og mest autentiske i situasjonen.

Bruk zooom

3. Pass på at alle er med

Jo nærmere du er, desto lettere får du med alle ansiktene. Gi de mest kamerasky menneskene litt mer oppmerksomhet, da disse ofte har en tendens til å forsvinne i mengden. Et godt gruppebilde innebærer at alle er med!

Få alle med i bildet

4. Ta bilder fra ulike posisjoner

Stå på en stol eller ta bilder fra bakkenivå. Du kan også eksperimentere med å ta bilder fra ulike vinkler.

Bruk ulike posisjoner

5. Ta bilder utendørs

Det er tre gode grunnet til å ta bilder utendørs. For det første er lystet i de fleste tilfeller bedre. For det andre har du flere alternative bakgrunner. Sist, men ikke minst, har du mer plass for å skape rom mellom gruppen og bakgrunnen, slik at du får mer dybde i bildet.

Ta bilder utendørs

6. Ta mange bilder

Etter flere takninger blir gruppen mer avslappet, og sjansen blir da større for å få til det perfekte bildet.

Ta mange bilder

7. Bruk tid

Observer gruppen for å finne det perfekte øyeblikket for å trykke på utløseren. Selvom alle grupper er forskjellig, kommer det alltid et passende øyeblikk for å begynne å ta bilder. Følg med og bruk tid for å finne det rette tidspunktet.

Ta deg tid

8. Smil og ha det gøy!

Dette er det viktigste punktet. Gruppebilder kan fort bli både kaotisk og stressende, som resulterer i dårlige bilder. Smil, fortell en vits og få gruppen til å slappe av før du begynner å ta bilder.

Ha det morro

Kommentarer