En fotokalender kan bli et minne for livet, og er på mange måter en mer praktisk versjon av et fotoalbum. Når det i tillegg er rom for å legge til egen tekst og bilder, finnes det nesten ikke grenser for hvor kreativ du kan være, eller hvem det passer å gi en kalender til.

Gi en fotokalender til en god venn

Leter du etter den perfekte vennegaven? Lag en månedskalender! Bruk bilder fra en ferie dere hadde sammen, eller finn morsomme vennebilder dere har liggende på Facebook. Du kan også legge inn datoer for månedlige sammenkomster for året som kommer, og krydre med internhumor i teksten under bildene.

Fotokalender er en perfekt gave til en god venn

Den perfekte gaven til besteforeldre

En bildekalender er en fin måte å få vist frem gode minner, og fyller du den med bilder av barn og barnebarn blir det fort en populær gave til besteforeldre. Om du skal bruke ett eller flere bilder per side, finner du fort ut når du begynner å gå gjennom de du har. Finner du ikke nok bilder fra i år, kan det være like moro å bruke gamle bilder. Husk å sette inn viktige datoer og bursdager, kanskje du til og med kan legge inn små dikt på hver måned?

Fotokalender er en gave som gleder

Overrask din kjære med en fotokalender

Finn frem bilder som passer med årstidene, og krydre det med dikt eller ord fra hjertet. Her kan du også leke deg med å legge inn egne merkedager, eller sette av datoer hvor dere skal gjøre noe annet hyggelig sammen. Grav gjennom gamle bilder og minner for å finne inspirasjon. I en travel hverdag kan noe så enkelt som en personlig kalender minne dere begge på hvor mange fine øyeblikk dere har sammen, og hvor viktig det er å sette pris på hver dag sammen.

Fotokalender er en perfekt gave til din kjære

Vis et årsforløp med bildene dine

En kalender som viser årets forløp er en flott gaveidé; den er praktisk, personlig og ikke minst varer den et helt år! Det er enkelt å finne bilder som illustrerer mai, sommer og jul, men hva med de andre? De mer utfordrende månedene å illustrere er gjerne høstmånedene, hvor været sjeldent tillater koselige bilder utenfor hjemmet. Vårt tips er kle på seg godt med regntøy, og ta med seg en paraply ut en dag det høljer som verst. Ta flere bilder, og du vil garantert få et sjarmerende bilde som passer til de mer regntunge høstmånedene. Husk å bruke blitz når du fotograferer i regn. Andre tips kan være å fotografere de første snøklokkene, de flotte fargene på bladene som daler ned om høsten, eller hva med å ta et bilde av far eller mor når vinduene på bilen må skrapes for første gang i sesongen?

Bruk bilder i kalenderen

Gir du en fotokalender i julegave, kan du være sikker på at den blir godt mottatt. Men hvilke bilder skal du bruke? Velger du å lage en månedskalender har du minimum tolv bilder å plukke ut. Skal du bruke mange bilder, kan du enten bruke kalenderen til å fortelle en historie, eller bildene kan kobles opp mot årstid. Hvorfor ikke gjøre det til et helårsprosjekt? Om det å gi en fotokalender i gave blir en tradisjon, er det fint å bygge seg opp et lite arkiv med gode kalenderbilder gjennom året.

Kommentarer