1. Finn et sted og et tidspunkt med mye lys

Før vi begynner å gå gjennom det praktiske vil jeg komme med mitt første råd; sterkt sollys er utrolig viktig når man skal ta gode bilder med bevegelse. Bilder tatt innendørs vil aldri få nok lys, så kom deg ut i solen og sett i gang!

Å fotografere bevegelse krever lys

2. Frys bevegelsen

Sterkt sollys gjør at du kan ha kortere lukketid og dermed gjør det mulig å fryse bevegelser som for eksempel når en av vennene dine stuper ut i sjøen, hopper tau eller når en fugl flyr av sted. Tell til tre sammen med personen du skal ta bilde av slik at dere er klare samtidig. 1-2-3 klar!

Fang bevegelsen i bildet ditt

3. Fang et øyeblikk som viser fart

La den som iakttar bildet bruke fantasien sin til å se for seg den bevegelsen som har skjedd før eller etter at bildet ble tatt. Dette kan være noen som kaster ball eller noen som skater på kanten av en skaterampe. Kom nærme motivet, det gjør ofte bildene mer interessante.

Vis fart i bildet ditt

4. Vind i håret

La håret henge løst slik at det beveger seg i vinden. Se om du klarer å ta et bilde av deg selv uten at hånden vises. Du må være rask! For meg kan vind i håret få frem sommerfølelsen i et bilde.

Vind i håret

5. Bruk rekvisitter

Slå deg løs med rekvisitter. Kast ting opp i luften. Bruk tekstiler, blomster eller sidene i en bok. Hva som helst! Vær kreativ og dra nytte av omgivelsene dine.

Bruk rekvisitter i bildene dine

Å ta bilder av noe i bevegelse er utrolig gøy når du først får det til. Du kan få fantastiske og unike bilder som du kan dekorere veggene dine med.

Følg med for flere fototips her på bloggen. Vi snakkes!

Megan

Kommentarer