Du har kanskje tatt flere hundre bilder i løpet av et år. Da kan det virke som en stor jobb å sortere dem og plukke ut de du ønsker å ha med videre i en fotobok. Det er enklere enn du tror å sette sammen en årbok i bilder! Følg tipsene nedenfor for å komme i gang.

Hvordan velge ut bilder

Om du skal lage en årbok for barnet ditt, familien din eller kjæresten, så kan du bruke en enkel metode for å plukke ut bilder.

1. Lag en hovedmappe på datamaskinen din som du kaller eksempelvis «Årbok 2015».
2. I hovedmappen lager du 12 undermapper som du navngir etter de ulike månedene. Januar, februar, mars og så videre.
3. Til hver måned kan du plukke ut et bestemt antall bilder, for eksempel 12 bilder per måned.

Sortere bilder til fotobok

Med et fast antall bilder per måned å forholde seg til, blir det enklere å plukke ut bilder. For noen kan det kanskje virke litt brutalt, fordi man har så mange bilder å velge mellom. Men hva med å lage egne fotobøker til de anledningen hvor man tar mange bilder, som bursdag, 17. mai og sommerferie? Til årboken trenger man ikke å ta med alle. Man kan selvfølgelig justere litt på antallet underveis, men det kan være lurt å passe på at det ikke blir for mange bilder å håndtere. Les mer om hvordan du kan organisere bildene: Tips til organisering av bildene dine

Med en slik mappestruktur har du mulighet til å planlegge årboken for 2016 allerede nå! Sett av en liten time hver måned og plukk ut de bildene du ønsker å ha med i fotoboken. Dette vil gjøre det enda enklere når du skal sette sammen boken på slutten av året. Du kan også starte ditt fotobokprosjekt i vårt fotobokprogram og legge inn nye bilder etter hvert som de blir klare i løpet av året. Da er det bare til å legge den i handlekurven i slutten av desember når boken er ferdig!

Lage fotobok

Årbok - fortell din unike historie i en fotobok

Gå inn på fotoknudsen.no og velg ønsket fotobok. Når du skal begynne å jobbe med prosjektet laster du opp bildene du skal bruke. Dersom du jobber lokalt i vårt nedlastbare fotobokprogram, henter du inn mappen som du har lagret på maskinen din.

Nå er det bare til å begynne å fylle inn i fotoboken. Det kan være fint å legge inn et tekstfelt med navn på måneden i boken og deretter legge inn de aktuelle bildene. Da får man et naturlig skille mellom bildene og en månedsstruktur i boken. Enkelte bilder og hendelser fortjener kanskje litt mer beskrivelse, og da er det lett å legge til en ekstra tekstboks. Ikke glem å legge tittel på ryggen av fotoboken, da er det lett å finne den frem i bokhyllen. Lykke til!

Årbok - fortell din unike historie i en fotobok

Lag fotobok her!

Kommentarer