Om kokeboken

Jeg, Mia krataas, har laget en fotobok med noen av mine beste oppskrifter i samarbeid med fotoknudsen. I den forbindelse deler jeg ut 10 kokebøker! Boken kan bli DIN ved å delta i konkurransen på fotoknudsens Instagram-konto – @fotoknudsen.

Jeg valgte å lage en kokebok på fotoknudsen.no ettersom jeg i lang tid har interessert meg for både mat og foto. Det siste halvannet året har jeg lagt ut oppskrifter med både bilder og forklaringer på bloggen min, Miasmat.no Jeg har en matglad familie, og bloggen min inneholder derfor både gamle familiefavoritter og nyere godbiter som jeg har prøvd ut i seinere tid.

Tekstmengden på oppskriftene mine varierer mye, og det er viktig for meg å presentere oppskriften ved et eller flere bilder i tillegg til tekst. Et bilde gir et raskt inntrykk av retten, og det er ofte bildet som avgjør om jeg får lyst til å se nærmere på rettens ingredienser og forklaring.

FotoBok - Mias favoritter

På bloggen min setter jeg bildene i fokus ved å bruke et enkelt og stilrent design. Dette ønsket jeg at skulle gjenspeiles i min fotobok, og jeg har derfor valgt å utforme min bok («Design selv») med «drag and drop»-verktøyet for redigering av fotoknudsens fotobok.

Skrifttypen «Minion Pro» er enkel og underbygger mitt stilrene preg. På forsiden og andre sider som i all hovedsak inneholder bilder, ønsker jeg at teksten skal være litt mer fremtredende, og jeg har derfor brukt fontene «Note This» og «Jenkins v2.0».

De fleste av mine bilder har et forhold mellom bredde og høyde som er 3:2. For å kunne fordele tekst og bilder på sidene på en god måte, har jeg valgt formatet 21×28 cm på fotoboken min. Bestill din fotobok med dine oppskrifter i formatet 21×28 cm her.

Fotobok - Mias favoritter

Når man selv bestemmer oppsettet for tekst og bilder blir det mulig å finne en optimal plassering for bildene, til tross for at oppskriftene av og til krever mye forklaring. Ettersom jeg allerede har bilder og forklaringer av oppskriftene på bloggen min, kunne jeg enkelt og greit overføre de aktuelle bildene til fotoknudsens minnebank og klippe og lime en hel del av ingredienslister og oppskriftsforklaringer.

Fotoboken fra fotoknudsen er enkel i bruk og det går raskt å lage den fotoboken man ønsker seg, direkte i nettleseren eller i nedlastbart program.

Hilsen Mia

Kommentarer