Det er enkelt og lett å følge fotoboktipsene våre, og de hjelper deg med å få mest mulig ut av vårt nedlastbare Windows-baserte designprogram. Resultatet blir en fotobok du kommer til å elske. Før du begynner, er det lurt å sortere og lagre alle bildene dine på PC-en i en mappe. Dersom du har liten tid, kan våre tips til å lage en kreativ fotobok på under en time også komme godt med.

Trinn 1 – Legg bildene dine på fotoboksiden

fotobok kreasjon tips layout

Tips: du får større kontroll over designet dersom du velger Manuell utfylling, heller enn Automatisk utfylling.

Valg 1:

Automatisk sideoppsett

  1. Dra og slipp bilder inn på siden i boken (du trenger ikke å plassere dem nøyaktig på siden – bare velg de bildene du ønsker å ha på den siden). Klikk deg deretter inn på fanen «Side» og velg «Bruk nytt oppsett»
  2. Designprogrammet vil da automatisk velge et tilfeldig oppsett på siden, og du kan fortsette å klikke til du får et oppsett du er fornøyd med.

 

fotobok kreasjon tips layout

Valg 2:

Lag et oppsett selv

  1. Slett bildeplassholderen på siden ved å velge dem og trykke på «Delete» på tastaturet ditt
  2. Legg til nye plassholdere ved å gå til fanen «Sett inn» og klikke på «Sett inn nytt bilde» der
  3. Du kan endre størrelsen på en plassholder ved å klikke på den og deretter trekke i de hvite sirklene i hjørnene og kantene på plassholderen
  4. Du kan også trekke bilder over på siden uten en plassholder
  5. Flytt deretter plassholderene eller bildene på siden til du får et oppsett du er fornøyd med
  6. Du kan deretter lagre oppsettet ditt slik at du kan bruke det igjen på andre sider ved å gå til fanen «Side» og velge «Lagre oppsett» der

fotobok kreasjon tips layout

Trinn 2 – Juster bildene dine på siden

Når du klikker på et bilde vil du få opp en linje under bilder hvor du kan justere zoomingen.Du kan også beskjære bildet ved å trekke i de hvite sirklene i kantene på bildet, og om du klikker og drar i knappen på midten av bildet  kan du trekke det rundt innenfor rammen.

fotobok kreasjon tips justering

Tips: vær forsiktig med å holde på knappen når du beveger musepekeren, ellers kan det hende du flytter på plassholderen i stedet

Du kan justere plasseringen av bildet på siden ved å klikke på bildet og trekke plassholderen til ønsket sted. Ved å høyreklikke på bildet vil du også se smarte alternativer. For eksempel kan du la bildet være bakgrunn, spre det over to sider eller justere det i forhold til andre bilder på samme side.

fotobok kreasjon tips justering

Tips: du kan også velge noen av disse alternativene for flere bilder samtidig – hold da CTRL-tasten på tastaturet nede mens du klikker på hvert enkelt bilde, slik at du ser at alle bildene merkes. Når du har valgt bildene, høyreklikker du med musa for å vise alternativene. 

Trinn 3 – Design siden din

Klikk på fanen «Design» for å finne flere redigeringsmuligheter for bildene dine, eller gå til panelet til venstre i programmet for å legge til bakgrunner, masker og rammer Vi kommer med nye designmuligheter jevnlig, så det er mye å velge mellom.

fotobok kreasjon tips design

Tips: du kan også lete på internett etter annen bilder eller illustrasjoner, og blant annet sortere etter farge,  når du er i kategorien «Bilder» i panelet til venstre.Legg til design ved å trekke og slippe det du vil ha på siden. Du trenger ikke slette en bakgrunn, maske eller ramme dersom du ønsker å velge en annen, bare trekk og slipp den nye for å erstatte den gamle.

Dersom du ønsker å fjerne masker eller rammer, høyreklikker du og velger at du vil fjerne elementet. For å fjerne bakgrunner velger du siden og høyreklikker, og velger deretter «Fjern» i menyen som kommer opp.

fotobok kreasjon tips design

På samme måte som med bildeplassholderne, inkluderer designprogrammet automatisk plassholdere til tekst, og du kan legge til, fjerne eller justere tekst på samme måte. Gå til fanen «Sett inn» og velg «Ny tekst». Dobbeltkklikk i tekstboksen for å skrive. Da kommer det opp et eget vindu hvor du skriverinn en tekst. Du kan velge font, farger og størrelse, og øvrige tekstvalg kan du se øverst på skjermen, før du lukker feltet ved å klikke på «Lagre og gå tilbake».

Tips: Husk å lagre fotoboken jevnlig

Det er mer…

Det finnes mange andre alternativer i tillegg, og du kan gjøre utrolig mye for å lage boken akkurat slik du vil ha den. Dette er bare noen enkle forslag for at sidene dine skal bli fine. Og husk: ikke vær redd for å prøve deg frem. Dersom du ikke liker resultatet, kan du alltids trykke på «Angre»-knappen.

fotobok kreasjon tips tillegg

Tips: Når du er ferdig, går du gjennom sidene en siste gang for å se at alt er som det skal.

Følg disse enkle tipsene og la fantasien slippe løs. De beste øyeblikkene dine fortjener å bli vist i en fotobok som er like spesiell som bildene selv.

Kommentarer