Vi har spurt interiørbloggerne bak bloggene «Stines Hjem» og «Mitt Lille Hjerte» om hvordan og hvorfor de bruker fotolerret i interiøret sitt.

– Jeg synes at fotolerret gjør seg godt i interiøret. Lerretene er med på å lage et personlig hjem, blant annet fordi motivet gjerne sier en del om hvem som bor i huset. Det er også en fin måte å vise frem et bilde på, i stedet for å bare ha det liggende på dataen. Samtidig vil nettopp det at det er et lerret kanskje være med på å understreke det kunstneriske ved et fotografi. Lerret tidløst, som jeg synes er veldig fint, sier Stine Rogstad, som står bak bloggen Stines Hjem.

– Jeg har også valgt fotolerret i interiøret fordi det gjør hjemmet mer personlig. Bildene jeg har forstørret opp er bilder av barna våre, og bildenes personlige sjarm gjør at de passer godt inn, sier Janne Iversen, som står bak bloggen Mitt lille hjerte.

fint-fotolerret-interioret-3

Begge bloggerne er enige om at man kan bruke fotolerret for å understreke interiørstilen sin. Stine Rogstad beskriver interiørstilen sin som en blanding mellom en landlig, industriell og leken stil, med mye bruktfunn og farger. Hun har blant annet forstørret opp bilder av sønnen sin.

Janne Iversen beskriver derimot interiørstilen sin som skandinavisk og personlig med sorte og hvite detaljer. Og på toppen av det hele har hun en touch av glam. Hun har fotolerret av sine to barn i stuen, og begge bildene er tatt med et retroinspirert uttrykk.

Lag og bestill et fotolerret her du også.

Valg av foto

De to kreative bloggerne, som begge har foto som en stor lidenskap, har valgt ut bildene som pryder lerretene i hjemmene deres nøye.

– Jeg har valgt å forstørre bilder som har skilt seg ekstra ut, som jeg rett og slett ikke klarer å la være å betrakte i lang tid og som jeg ikke går lei. Jeg synes også bildene skaper en god stemning i hjemmet. Samtidig har de farger som jeg liker godt, og som går igjen i møbler og farger i stuen. Mange typer bilder kan nok fungere godt på lerret, men for min del må det være noe ekstra over bildet, og farger har mye å si. Det må harmonere med fargene i resten av interiøret, sier Stine.

Janne synes bilder med et personlig uttrykk passer best på lerret:

– Jeg elsker at det er en personlig stil i interiøret, og fotolerret med bilder av familiemedlemmer eller steder du har vært understreker dette. Unngå de typiske familiebildene. Vær kreativ! Hva med å forstørre opp et utsnitt av babytær eller andre ting som betyr noe for deg?, spør hun.

– Hva mener du er fordelen ved å bruke egne bilder i interiøret?

– Fordelen med egne bilder er at de er fra øyeblikk som betyr noe for deg eller minner deg om steder. Bildene i min stue er tatt hos fotograf, og jeg fortalte nøyaktig hvordan jeg ville ha de. Og siden gutten vår er sistemann, dro jeg til samme fotograf slik at det ble samme type retroinspirerte bilde av han som vi har av datteren vår, sier Janne.

fint-fotolerret-interioret-2

Tips til å henge opp lerret

Enten du ønsker å henge opp et fotolerret alene eller å samle flere i en fotovegg, har bloggerne klare råd til hvordan du bør gå frem.

– Jeg tenker alltid på helhetsuttrykket når jeg henger opp noe på veggene, sier Janne.

– Når et fotolerret henger alene tenker jeg at det må få luft og ikke ha mange forstyrrende elementer rundt seg. Veggen bildet henges på har også litt å si for hvordan bildet gjør seg. Hvis jeg hadde skullet lage en fotovegg ville jeg tenkt forskjellige størrelser på lerretene, men jeg ville nok hatt alle innen samme fargeskala. Mest sannsynlig ville jeg hatt alle i svart/hvitt, sier Stine.

Det kan være litt av en utfordring å henge opp lerret på veggen, men også her har bloggerne gode tips:

– Du kan bruke papirteip på veggen som viser hvor stort lerretsbildet blir og om høyden passer til resten, sier Janne.

– Jeg bestiller alltid lerret med oppheng. På den måten slipper jeg å styre med at det skal bli rett. Det er finest å ikke henge lerretet for høyt. Å få det rett er ganske greit, i hvert fall for oss som har panel. Jeg følger bare linjene i panelet, slik at de er parallelle med linjene på lerretet, sier Stine.

fint-fotolerret-interioret-4

Les også: Skap et godt førsteinntrykk med fotolerret

Gode minner på veggen

Mens Janne har tatt bildene hun har forstørret opp hos fotograf, har Stine tatt bildene hun har forstørret selv. Begge blinkskuddene har en fin historie bak seg.

– Begge lerretene i stuen er av lillegutt og situasjonene er helt uplanlagte. Helfigursbildet ble tatt en gang vi var ute og tok bilder av lillegutts tremenning, og han føk rundt omkring i hagen. Plutselig pekte han opp på noe og sa «seeee», og da knipset jeg. Han er 1 1/2 år gammel på dette bildet. På bildet hvor han sover har han akkurat fylt 2 år og har egentlig sluttet å sove lur på dagen. Men etter en liten tur i vogna sovnet han allikevel. Jeg stakk inn og hentet kameraet, og fikk noen herlige blinkskudd, forteller Stine.

Bestill fotolerret du også

Hos fotoknudsen tilbyr vi fotolerret i flere størrelser og formater. Velg mellom lerret i stående, liggende eller kvadratisk format, og velg den størrelsen som passer best til din vegg.

Enten du ønsker et lerret som et midtpunkt i stuen, hengende over sengen, alene i en trappeoppgang eller to ved siden av hverandre dersom romfølelsen tillater det, vil resultatet uansett bli et flott blikkfang på veggen.

Se hele vårt utvalg av fotolerret.

Lerretene produseres på kvalitetslerret og monteres på en blindramme, ferdig til oppheng. Bildet blir brettet rundt kantene, og strukturen i lerretet gir bildet ditt et unikt særpreg.

Kommentarer