Veggdekor gir sjel og personlighet til et rom, og det er derfor det er så viktig å få det på en riktig måte Når du fremkaller dine favorittbilder for å henge dem opp ønsker du at de skal se så bra ut som mulig, å velge det beste formatet, størrelsen eller materialet utgjør en vesentlig forskjell mellom en fin eller utsøkt veggdekor.

Det kan være vanskelig å velge hvilken veggdekor du vil lage og hvilket material du ønsker å fremkalle det på. Derfor har vi satt sammen en uunnværlig guide som sørger for at bildene dine blir vist fram fra sine beste sider.

Hvilket material til hvilket bilde?

Noen av veggdekormaterialene passer bedre til enkelte bilder enn andre. Lerret gir en god stemning og glir inn i innredningen med sine rike teksturer og 3D-tilstedeværelse. Det skjuler også eventuelle problemer med farge og uskarphet. Du har kanskje et bilde som ikke er av beste kvalitet, da vil lerret være tingen for deg.

Aluminiumsplater, skumplater og plexiglass er perfekt for å understreke høy kontrast i bilder, store fargevariasjoner og intense farger. De får frem detaljer og skarphet i bildet. Vi elsker å bruke disse materialene til landskapsbilder eller bilder av urban arkitektur.

Format teller

Du kan velge mellom kvadratisk, liggende eller stående for interiørproduktene, du bør velge material før du velger bilde.

Kvadratisk format er perfekt til makrobilder eller for å få en spesifikk detalj som blikkfang.

For større og mer kunstnerisk veggdekor elsker vi å bruke liggende format. Det får landskaps- og arkitekturbildene til å se fantastiske ut.

Det krever ferdighet å ta bilder av mennesker, og de beste fortjener å bli vist frem på veggen din. Velg et stående format slik at du er sikker på at de tar seg best ut.

Velg en stil

Når du har valgt et bilde du ønsker å bruke, er det enkelte ting du kan gjøre for at de skal se enda bedre ut.

Bruk intense farger og kontraster for å få bildet som blikkfang eller mykere fargetoner for at det skal gli inn i interiøret ditt.

Leg med teksturer – prøv med å matche teksturene i bildet med materialet du velger å bruke. For eksempel vil et glanset material passe bra til bildet av et rolig vann eller lerret til et bilde av hunden din i et varmt teppe.

Beskjær bildene slik at de passer til det formatet du ønsker å se på veggen. Få tårnet til å ruve frem ved å beskjære det som er overflødig og fremkall det som stående fremfor liggende.

Bruk svart-hvit eller filtre for å tilføre en viss tone til bildet. Bruk svart-hvit eller tung metning på lerret for å gi en tegneserie- eller popkunstatmosfære til veggen. Svart-hvitt eller dempede farger på aluminiumsplater tilfører en kunstnerisk atmosfære som om hjemmet ditt var et galleri.

Bli kreativ med sideoppsett

Vår collage-funksjon lar deg vise frem flere bilder sammen på veggdekoren, og du kan velge antall og hvordan du vil vise dem frem.  Ved å tilpasse marginene kan du til og med lage kanter mellom bildene samt legge til farge med vårt store utvalg av bakgrunner.

Vårt nye mosaikkmønster-sideoppsett lar deg fremkalle opp til 81 bilder på et enkelt vekkdekor – perfekt for å fremkalle bilder fra sosiale medier (spesielt Instagram). Ta i bruk vår mosaikkmønster for å gruppere bildene etter ulike farger eller tema. Du kan for eksempel lage en veggdekor av en hage hvis du har mange bilder av blomster og planter, eller en murvegg hvis du foretrekker arkitektur og tekstur.

Bruk fantasien og tilpass tipsene våre med din smak og ønsker. Når du lager veggdekor er det på tide å få kunstneren i deg frem slik at du kan vise hva du er god for. Når du har laget veggdekoren kan du lese våre tips om hvordan du henger dem opp.

Lag nå

Vis oss veggdekoren du har laget ved å dele den på Instagram ved å bruke emneknaggen #minfotoknudsen. Du kan også dele denne posten med venner og familie ved å klikke på ikonene nedenfor slik at de også blir oppfordret til å bli kreative.

Kommentarer