1. Hold deg på øyenivå

Man tenker ikke alltid over det, men å være på øyenivå med objektet ditt kan utgjøre en stor forskjell. Dersom objektet ligger på bakken, og er for lat til å reise seg (som katten under), legg deg ned på magen for å ta bildet. Bildet vil da bli mer engasjerende og personlig.

Øyenivå

I bildet over har fotografen lagt seg ned på magen for å ende på øyenivå med objektet.

2. Skap lengde

Du kan selv endre objektets størrelse ved å variere avstanden mellom dere. For å skape følelse av lengde og høyde, gå nærmere og ta bildet fra froskeperspektiv. For å redusere følelsen, ta et steg tilbake. Dette trikset er ofte brukt av fotografer i moteindustrien. Det morsomme er at du selv kan velge hvor høyt et objekt skal se ut.

Faktisk størrelse

Her har fotografen plassert seg på avstand for å fange den faktiske størrelsen på et kirketårn. Ved å stå nærmere, kan man enkelt få det til å se høyere ut.

3. Tenk størrelse

Du kan enkelt få noe til å se større ut på et bilde, ved å sette deg på huk eller plassere kamera på bakken. Dette er et triks som ofte brukes i reiselivsbransjen, for eksempel for å få et hotellrom til å se større ut en det faktisk er. I tillegg til å kunne vise andre hvor lukseriøst stort det billige hotellrommet ditt var, kan du også få et bilde med mer detaljerte omgivelser.

Liten størrelse

I dette eksempelet sto fotografen rett ved bassenget da han tok bildet.

Stor størrelse

Her ser vi at fotografen har lagt seg ned på bakken, og vi ser et helt annet bilde enn over – til tross for at han står på nøyaktig samme sted.

4. Plasser objektet i utkanten av bildet

Når du skal ta bilde, plasser deg slik at objektet ender i utkanten av bildet. Ikke bare får du med mer av bakgrunnen, men du får også plassert objektet mer ideelt for å engasjere publikum på en naturlig måte. Denne teknikken er kjent som tredelsregelen.

Plassering er viktig

I dette eksempelet er fuglehuset plassert langs de kryssende linjene som er markert. Det er der handlingen skal skje.

Kommentarer