1. Bruk panoramafunksjonen på din smarttelefon

De fleste mobilkamera i dag har en funksjon for å ta panoramabilder. Funksjonen er gjenkjennelig med enten ordet “panorama” eller et lite fjell-ikon i kamerainnstillingene. Slik gjør du: beveg kameraet over utsikten mens du holder inne utløserknappen. Sørg for at pilen på skjermen holder en rett linje bortover. Resultatet blir et langstrakt bilde som passer perfekt over to sider i en fotobok!

2. Panorama kan brukes til alt

Utsikten fra en fjelltopp er ikke det eneste som passer perfekt til landskaps- eller panoramabilder. Ta en ekstra kikk rundt deg, så vil du se at du kan lage et interessant panoramabilde av det meste.

Panormaformatet passer til alt

3. Bruk panoramastil som design i din fotobok

Bruk dine beste panoramabilder til å lage en innholdsliste i din fotobok!

Bilder som innholdsliste

4. Hva er det beste oppsettet for en fotobok med panoramabilder?

Det er selvsagt ikke noe “bra” eller “dårlig” måte å plassere panoramabilder i en fotobok, men ulike oppsett vil skape ulike visuelle effekter. Hvite kanter gir en kompakt følelse, og styrer øynene mot midten av bilde. På den andre siden, er bilder i fullbredde mer åpne og beroligende.

Hviket oppsett du velger, er mest avhengig av smak og behag. Test gjerne med begge, så ser du selv hva du liker best. Et lite ekstra tips: Plasser horisonten på bilde over 1/3 av bildefeltet for et spennende uttrykk.

Hvite kanter gir rom for tekst

Hvite kanter: Styrer øynene mot midten av bildet. Det gir også mer rom for tekst.

Fullbredde gir et dramatisk uttrykk

Fullbredde: Mer beroligende å se på, og gir et ekstra dramatisk uttrykk.

5. Bruk Layflat-innbinding for en ekstra autetisk effekt

Etter å ha brukt mye tid og oppmersomhet på fotoboken, kan det være lurt å velge å få den trykket med Layflat-innbinding. Denne muligheten er best tilpasset panoramabilder, da den trykker bildet over to sider, uten skille i midten. På denne måten slipper man forstyrrelse i bildet.

Layflat-innbinding

Kommentarer