Den som intet våger, intet vinner heter det, og det gjelder i høyeste grad også fotografi. Med fotografi som hobby eller yrke vinner man svært lite ved å la kameraet stå nedpakket og nedstøvet i kameravesken vinteren igjennom, kun fordi det er kaldt, vått eller man rett og slett foretrekker å sitte hjemme i sofakroken og følge med på de nyeste realityheltenes siste eventyr.

Når vinteren er her og landet er dekket med snø, står nemlig motivene i kø. Grip derfor sjansen til å komme deg ut, pakke frem kameraet og forevige det vakre vinterlandskapet!

Fotografering utendørs på vinteren behøver ikke være komplisert, så lenge du kler deg godt og varmt, og passer på kameraet. Kulde kan føre til at batteriene blir fortere tomme, så pakk ned noen ekstra. Høye temperaturer kan også føre til kondens i kameraet, noe som skaper dugg på linsen. Det beste er å la kameraet venne seg gradvis til kulda. Snør det, må du også ta forholdsregler i forhold til fukt, og pakke kameraet inn i noe vanntett.

Motivene finner du nærmest overalt, til alle døgnets tider, enten det dreier seg om flotte landskap dekket med snø, actionfylt vintersport, barnlig lek og moro eller det vakre nordlyset. Her gjelder det bare å holde øynene åpne, og fingeren på lukkeren!

Under gir vi deg en inspirasjonsinnsprøytning, i form av 16 flotte vinterbilder!

vinterbilder-sno-collage

Vinteridyll

Kommentarer