Laster...

Produkt Antall Pris

Hjelp: Hvordan laster jeg opp bilder?

Når du skal laste opp bilder til fotoknudsen.no må du være innlogget på din brukerkonto. Hvis du ønsker å opprette en brukerkonto finner du informasjon om dette på innloggingssiden.

Når du er innlogget, klikker du deg inn på Min Side, og velger Overfør eller Overfør Bilder.

Overfør bilder

På denne siden velger du om du vil laste opp bilder til Minnebanken, eller om du vil laste ned bilder fra Minnebanken til din datamaskin. Om du vil laste opp nye bilder lar du markeringen stå der den er, og går videre ved å klikke på Neste.

Overfør bilder til Minnebanken

På denne siden overfører du bilder til Minnebanken. Denne opplasteren bruker Flash eller Html5.

Klikk på "Legg til flere filer". Da vil det åpnes en ny mappe som viser deg filene på maskinen din.Klikk på den filen du ønsker å laste opp og klikk på "Åpne". Da vil du se at denne legger seg som en fil i det grå feltet på nettsiden. Dersom du ønsker å legge til flere filer kan du nå gjøre det. Du kan også velge flere filer i det nye vinduet:
-          Klikk og dra med musepekeren for å markere et utvalg bilder
-          Trykk Ctrl+A på tastaturet ditt for å velge alle filene i en mappe (pass på at du har klikket i den gjeldende mappen slik at denne er aktiv)
-          Hold inne Ctrl på tastaturet ditt og klikk på de enkelte bildefilene med musepekeren for å velge flere bilder om gangen
-          Hold inne Shift på tastaturet ditt og klikk på bildefilene med musepekeren for å velge en sammenhengende gruppe med bilder (klikk på første og siste bilde gruppen du ønsker å velge)
Når du har lagt til alle filene du ønsker å laste opp, klikker du på "Last opp.

Krav til filer som skal lastes opp:
-          jpg/jpeg-format
-          større enn 640x480 piksler
-          mindre enn 25 mb
-          sRGB fargeprofil

For enkelte kan det ta lang tid å laste opp bilder. Dette har rett og slett å gjøre med linjene ut fra den enkelte bruker. Man har ofte veldig god nedlastingshastighet – som er det man trenger om man skal lese nettaviser eller se filmsnutter – men når det kommer til opplastingshastighet så er ikke alltid denne like god, og ofte vesentlig lavere enn nedlastingshastighet. Det er opplasting fra din maskin til våre servere som skjer når du laster opp bilder hos oss.