Laster...

Produkt Antall Pris

Hjelp: Hvordan laster jeg opp bilder?

Se gjerne video om dette her.

Når du skal laste opp bilder til fotoknudsen.no må du være innlogget på din brukerkonto. Hvis du ønsker å opprette en brukerkonto finner du informasjon om dette på innloggingssiden.

Når du er innlogget, klikker du deg inn på Min Side, og velger Overfør eller Overfør Bilder.

Overfør bilder

På denne siden velger du om du vil laste opp bilder til Minnebanken, eller om du vil laste ned bilder fra Minnebanken til din datamaskin. Om du vil laste opp nye bilder lar du markeringen stå der den er, og går videre ved å klikke på Neste.

Velg opplastingskvalitet på bilder

På denne siden får du muligheten til å velge opplastingskvalitet på bildene dine.

-          Original laster opp et bilde som er likt som det bildet som ligger på din PC/MAC. Ved å velge dette alternativet har du en backup av ditt bilde i originalkvalitet.

-          Stor laster opp en nedskalert versjon av ditt bilde, som blir maks 3 500 piksler. Dette alternativet passer til alle produkter på fotoknudsen.no med unntak av våre største lerreter og plakater. Vær oppmerksom på at du ved å velge dette alternativet IKKE har en kopi av ditt originalbilde i full oppløsning, hvis dette er større enn 3 500 piksler.

-          Middels laster opp en nedskalert versjon av ditt bilde, som blir maks 2 000 piksler. Dette alternativet passer hvis du skal bestille julekort/takkekort, fotogaver eller vanlige/store bilder. Vær oppmerksom på at du ved å velge dette alternativet IKKE har en kopi av ditt originalbilde i full oppløsning, hvis dette er større enn 2 000 piksler.

Vi anbefaler alltid at du velger Original. Når du har valgt kvalitet går du videre ved å klikke på Neste.

Overfør bilder til Minnebanken

På denne siden overfører du bilder til Minnebanken. Denne opplasteren bruker Java, så det er mulig at du her må godkjenne en applikasjon for å få lov til å fortsette. Om du ikke har siste versjon av Java anbefaler vi at du oppdaterer til denne. Mer informasjon om Java finner du her.

I vinduet til venstre ser du de forskjellige bildemappene på din datamaskin. Når du klikker du på en mappe kommer innholdet opp i hovedvinduet. Du legger så til bildene du ønsker å overføre i vinduet nederst på skjermen ved enten å klikke-og-dra bildene, eller ved å krysse av i den hvite ruten som dukker opp når du holder musepekeren over bildet. Du kan også velge alle bildene i en mappe ved å krysse av i den hvite ruten ved siden av selve mappenavnet. Du kan enkelt velge bilder fra flere forskjellige album før du starter opplastningen.

Dersom du har andre filer som ikke følger opplastingskravene våre, vil du få opp informasjon om Totalt antall filer og tillatt for den mappen du har valgt. For å laste opp bilder må de følge disse kravene:

-          jpg/jpeg-format

-          større enn 640x480 piksler (om du har bilder som er mindre enn dette kan du bruke den alternative opplasteren (link))

-          mindre enn 25 mb

-          sRGB fargeprofil

Når du har valgt alle bildene du ønsker å laste opp klikker du på Last opp.

For enkelte kan det ta lang tid å laste opp bilder. Dette har rett og slett å gjøre med linjene ut fra den enkelte bruker. Man har ofte veldig god nedlastingshastighet – som er det man trenger om man skal lese nettaviser eller se filmsnutter – men når det kommer til opplastingshastighet så er ikke alltid denne like god, og ofte vesentlig lavere enn nedlastingshastighet. Det er opplasting fra din maskin til våre servere som skjer når du laster opp bilder hos oss.